Fax-evolutionen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 22. august 2003.


For to år siden besøgte Computerworld IBM partneren AgentData, der dengang satsede på fax og sms-løsninger til iSeries. Nu er det gør-det-selv EDI via XML, der er i fokus.

Printscraping
Det var fax, epost og sms-løsninger til IBM iSeries, der var hovedaktiviteterne for IBM-partneren AgentData i år 2000. Vi kiggede forbi igen og fandt bogstaverne XML øverst på agendaen.
Administrerende direktør i AgentData, Bent Rønne siger:
- Vi oplever et marked, hvor kunderne ønsker at optimere deres investeringer. Og nu tales der om systemarkitektur - ikke teknologi. Der er stor interesse for alt, der kan forenkle og billiggøre arbejdsgangene i en virksomhed. Her er elektronisk udveksling af forretningsdokumenter via XML af stor betydning
International salgschef Kaj Vang Jensen siger:
- Dagens kunder har ikke traditionelle it-afdelinger med et par programmører, der er i stand til at modificere i en applikation. Kunderne har også opdaget, at ERP-leverandørerne er sultne, og kræver store penge for alle modifikationer, der måske skal foretages igen ved opgraderinger af ERP-systemet. Det betyder alt sammen, at kunderne i dag er modtagelige for løsninger af plugin-typen, hvor selve applikationen ikke røres.
- Der udvikles nok applikationer på kundeplan, men det er på regnearksniveau. Det betyder at løsninger, der er simple at bruge og giver umiddelbare målbar effekt, er populære. EDI er meget komplekst at sætte op, og derfor har det holdt mange væk, siger Kaj Vang Jensen.
Videreudviklet faxløsning
Det er på denne baggrund, at AgentData har videreudviklet deres oprindelige fax/epostløsning til også at omfatte XML. Løsningen tager en udskrift fra print-køen på en iSeries og konverterer de enkelte felter i udskriften til felter i et XML-dokument.
Systemanalytiker og partner i AgentData Niels Liisberg siger:
- Kunderne kender deres udskrifter og deres udskriftsformater og mulighederne for at pille data ud af en udskrift er en proces, som de kan forstå. Siden løsningen bygger på printdata er det det uafhængigt af eventuelle opdateringer til en applikation, ligesom det også er ligegyldigt hvilken applikation, der har genereret printet. Vore løsning kan for eksempel danne en efaktura, som også bliver faxet og sendt som epost. Det giver fleksibilitet uden, at der skal pilles i applikationen overhovedet.
Simpelhed er en dyd
Tendensen til optimering af eksisterende løsninger betyder også, at kunderne efter AgentDatas erfaring tit fravælger de mere avancerede klient/server-løsninger.
- Vi oplever ofte, at kunderne vælger en terminal-baseret brugerskillefalde. Simpelthen fordi den er hurtigere. Design tæller ikke her. Det er resultater. Derfor er IBM's strategi glimrende på lang sigt, men lige nu drejer det sig om at optimere løsningerne, siger Niels Liisberg.

Billedtekst:
AgentData er en IBM iSeries partner, som har specialiseret sig i teleløsninger. Navnet AgentData kommer af, at virksomheden havde agenturer for forskellige softwarepakker. Men de tre herrer bag virksomheden - Niels Liisberg (forrest), Bent Rønne og Kaj Vang Jensen (th.) indrømmer dog en stor forkærlighed for James Bond.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere