Prøvekørt: Vi har haft fingrene i Windows 7

Den ultimative udfordring for et styresystem er begrænset hardware. Vi har taget udfordringen op og har prøvekørt Windows 7 - på en minibærbar. Se her hvordan det gik - og hvad du kan vente dig af Vistas afløser.

Prøvekørt: Vi har haft fingrene i Windows 7

Der er tilsyneladende gået folkesport i at hakke på Vista og glæde sig til afløseren Windows 7, der sandsynligvis dukker op i en officiel beta-version om få dage.

På redaktionen er vi ikke nødvendigvis særligt utilfredse med Windows Vista, så længe hardwaren er af en nyere og kraftig variant.

Prøver du derimod Windows Vista på en af de populære mininotes som Acer One eller HP 2133, vil du hurtigt opleve, hvorfor det usikre og ældre Windows XP stadig er populær blandt producenter og brugere af de smarte, billige og knapt så kraftige bærbare computere.

Så mens Microsoft stadigt officielt holder total radiotavshed omkring Windows 7 og forventningerne til næste generation af Windows, har vi selv taget affære.

Og i vores øjne findes der ikke et bedre sted at teste et nyt styresystem end på begrænset hardware. For det er her, og ikke på en strømslugende quadcore monster-pc, at ydelsesforbedringerne for alvor vil slå igennem.

Vi udstyrede derfor en HP 2133 mininote med Windows 7 beta build 6956.

HP 2133 er en af markedets flotteste minibærbare, men den er samtidig udstyret med Via's C7-M 1,6 Ghz mobile processor, som ligger et stykke bag Intels populære Atom processor, som blandt andet Acer One leveres med.

Vores HP 2133 var desuden udstyret med to gigabyte ram, en 120 gigabyte harddisk og en 8,9 tomme skærm på 1.280 x 768 pixels.

Sådan er Windows 7 i brug

Det ER en meget tidlig beta, vi har haft i, så der er stor chance for, at brugerfladen kommer til at se anderledes ud. På den anden side er der ændringer at spore.

Det mest interessante er dog, at mens vores HP 2133 aldrig har kunnet kaldes hurtig med Windows Vista Business, som den blev leveret med, så er den livet en smule op med Windows 7 betaen.

Boot-hastigheden er gået en smule op, mens selve navigationen i styresystemet (åbne kontrolpanel, åbne Denne computer og så videre) føles mærkbart mere glidende.

Samtidig er det et eksempel på den massive driver-database som Vista - og nu også Windows 7 - leveres med, at alle pånær én enhed blev fundet direkte ved installationen. Kun grafikkortet, et Via Chrome 9 IGP, krævede at vi fandt en driver. Og her blev den eksisterende Windows Vista-driver accepteret uden problemer.

Imponerende beta

Efter et par dage er dommen, at betaen er imponerende stabil. Både på en Acer One med SSD-drev, hvis læse- og skrivehastighed dog gjorde hele oplevelsen noget mindre flydende, og på HP 2133 har vi installeret og kørt blandt andet Open Office 3.0 uden problemer.

Selve brugerfladen vænner man sig rimeligt hurtigt til, måske fordi den er så lig Vista. Det er dog ikke det samme, som at der ikke er ændringer.

På de næste par sider har vi samlet nogle af de mest interessante ændringer, vi er faldet over. Og husk: Det er en tidlig beta, meget kan ændre sig. Derfor er vores vurdering af (den øgede) hastighed stadig meget subjektiv.

Installation og opstart

Startmenu og taskbar

Internet, medieafspilning og sikkerhed




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere