Prøvekørt: Vi har haft fingrene i Windows 7

Den ultimative udfordring for et styresystem er begrænset hardware. Vi har taget udfordringen op og har prøvekørt Windows 7 - på en minibærbar. Se her hvordan det gik - og hvad du kan vente dig af Vistas afløser.

Prøvekørt: Vi har haft fingrene i Windows 7

Der er tilsyneladende gået folkesport i at hakke på Vista og glæde sig til afløseren Windows 7, der sandsynligvis dukker op i en officiel beta-version om få dage.

På redaktionen er vi ikke nødvendigvis særligt utilfredse med Windows Vista, så længe hardwaren er af en nyere og kraftig variant.

Prøver du derimod Windows Vista på en af de populære mininotes som Acer One eller HP 2133, vil du hurtigt opleve, hvorfor det usikre og ældre Windows XP stadig er populær blandt producenter og brugere af de smarte, billige og knapt så kraftige bærbare computere.

Så mens Microsoft stadigt officielt holder total radiotavshed omkring Windows 7 og forventningerne til næste generation af Windows, har vi selv taget affære.

Og i vores øjne findes der ikke et bedre sted at teste et nyt styresystem end på begrænset hardware. For det er her, og ikke på en strømslugende quadcore monster-pc, at ydelsesforbedringerne for alvor vil slå igennem.

Vi udstyrede derfor en HP 2133 mininote med Windows 7 beta build 6956.

HP 2133 er en af markedets flotteste minibærbare, men den er samtidig udstyret med Via's C7-M 1,6 Ghz mobile processor, som ligger et stykke bag Intels populære Atom processor, som blandt andet Acer One leveres med.

Vores HP 2133 var desuden udstyret med to gigabyte ram, en 120 gigabyte harddisk og en 8,9 tomme skærm på 1.280 x 768 pixels.

Sådan er Windows 7 i brug

Det ER en meget tidlig beta, vi har haft i, så der er stor chance for, at brugerfladen kommer til at se anderledes ud. På den anden side er der ændringer at spore.

Det mest interessante er dog, at mens vores HP 2133 aldrig har kunnet kaldes hurtig med Windows Vista Business, som den blev leveret med, så er den livet en smule op med Windows 7 betaen.

Boot-hastigheden er gået en smule op, mens selve navigationen i styresystemet (åbne kontrolpanel, åbne Denne computer og så videre) føles mærkbart mere glidende.

Samtidig er det et eksempel på den massive driver-database som Vista - og nu også Windows 7 - leveres med, at alle pånær én enhed blev fundet direkte ved installationen. Kun grafikkortet, et Via Chrome 9 IGP, krævede at vi fandt en driver. Og her blev den eksisterende Windows Vista-driver accepteret uden problemer.

Imponerende beta

Efter et par dage er dommen, at betaen er imponerende stabil. Både på en Acer One med SSD-drev, hvis læse- og skrivehastighed dog gjorde hele oplevelsen noget mindre flydende, og på HP 2133 har vi installeret og kørt blandt andet Open Office 3.0 uden problemer.

Selve brugerfladen vænner man sig rimeligt hurtigt til, måske fordi den er så lig Vista. Det er dog ikke det samme, som at der ikke er ændringer.

På de næste par sider har vi samlet nogle af de mest interessante ændringer, vi er faldet over. Og husk: Det er en tidlig beta, meget kan ændre sig. Derfor er vores vurdering af (den øgede) hastighed stadig meget subjektiv.

Installation og opstart

Startmenu og taskbar

Internet, medieafspilning og sikkerhed




IT-JOB

Udlændinge- og Integrationsministeriet

Technical Product Owners søges til it-forvaltning

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Azure Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere