Lettelse

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den BioTech d. 3. april 2003.


FORRETNING: Biogens topchef James Mullen var på grund af krigen en af de få fraværende biotekpersoner ved Biogens
første spadestik i Hillerød. Alle tilstedeværende var lettede over, at snakken endelig bliver til virkelighed.

Selv politiets dobermann og den amerikanske ambassadørs bodyguard så ud til at slappe lettet af i solen på Biogens pløjemark i Hillerød. Men blandt de omtrent 200 gæster, der var mødt op for at se Paul Coleman, Helge Sander og Nick Hækkerup håndtere spaderne på den tidligere lossepladsgrund, var den mest lettede nok Hillerøds borgmester Nick Hækkerup. Efter mange, mange bekymringer om forsinkelser, forurening og falleret økonomi stod de der skulder ved skulder og kunne vise verden, at nu sker det.

Nu rykker USA's første biotekvirksomhed til kommunen med en fabrik, der bliver en af de største af sin art med en bioreaktorkapacitet på 90.000 liter. Pris 250 millioner dollars. Antal ansatte 200. Hullet blev gravet, træet blev plantet, og der blev skålet. Nu er det ganske vist.

Men hvorfor er det så stor en begivenhed, når der bare er tale om en fabrik?

Svarer til 1.200 arbejdspladser
"Det handler primært om de mange arbejdspladser. De folk, der bliver ansat her, bliver trods alt godt lønnet, de er veluddannede og ressourcestærke. Derfor svarer de 200 personer i virkeligheden til 1.200 arbejdsplader, når de begynder at bruge deres løn i kommunen," siger Nick Hækkerup.

Boliger skal bygges, institutioner udvides, detailhandlen er allerede steget på grund af nyheden, og hele fire nye banker har slået sig ned i Hillerød, mens de har ventet på Biogen.
Af de mange bioteknotabiliteter, der havde taget turen til Hillerød, var også den allestedsnærværende direktør i Bankinvest Bio Venture, Jesper Zeuten.

"Det handler primært om infrastruktur til biotekindustrien. Fabrikken tiltrækker mange underleverandører og specialister i rustfrit stål. Og det handler om internationalisering af vores biotekmiljø. Selvom det havde været bedre med et hovedkvarter, så vil miljøet omkring fabrikken have en afsmittende effekt i form af uformelle kontakter etc. Med Novo Nordisk som nabo tror jeg, at de to kan virke magnetiserende for andre," siger Jesper Zeuten.

Billedtekst:
For Hillerøds borgmester Nick Hækkerup (nummer to fra venstre) er dette spadestik mere end blot begyndelsen på en fabrik. De 200 mennesker, der skal arbejde her en dag, genererer seks gange så mange arbejdsplader i kommunen,
siger han. Til venstre for ham ses Biogens Birgitte Thygesen. Til højre Biogens Poul Coleman og videnskabsminister Helge Sander.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere