SLS i luften i tirsdags

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 31. januar 2003.


Trods problemer med Uddatavarehuset og forsinkede grænseflader er SLS gået planmæssigt i luften i denne uge. Første lønkørsel sker onsdag den femte februar.

FLYVEØGLE

SLS - Statens Lønsystem - blev i tirsdags taget i brug til lønadministration for de første 12 statsinstitutioner. Det er blandt andre Slots- og Ejendomsstyrelsen, DMI, Kort- og Matrikelstyrelsen, Trafikministeriet og Aarhus Universitet, som stod forrest i køen af de i alt ca. 400 institutioner, der skal have implementeret det nye centrale lønsystem for statsansatte inden 30. juni i år.

På onsdag køres den første lønkørsel med SLS for de 14-dagslønnede i pionÈr-institutionerne. Alt tegner til, at de ansatte vil få korrekt løn til tiden.

Ifølge Følgegruppens rapport er pilotforsøgene med SLS i 4. kvartal af 2002 nemlig forløbet tilfredsstillende, og det nye lønsystem har beregnet lønnen korrekt.

Uddata-problemer
Følgegruppen peger dog på, at der er tekniske problemer med uddatavarehuset, og at det ikke er færdigt. Følgegruppen skriver, at den finder det "væsentligt", at de grundlæggende uddatafunktioner fungerer, når SLS går i drift.

Direktør i Økonomistyrelsen, Anders Nørskov, siger om uddata-problemerne:
- De skal nok være løst inden første lønkørsel. Men vi har stadig nogle udfordringer på uddata-siden. Lige nu er vores væsentligste udfordring at få produceret alle de uddata, vi har planlagt. Kunsten er at finde balancen mellem "need to have" og "nice to have", for det kan ikke lade sig gøre at have alt på plads fra begyndelsen, siger Anders Nørskov.
- Det gælder derfor lige nu om at få produceret de data, vi ikke kan undvære. Så må resten komme efterhånden, siger han.

En taskforce arbejder med tuning af de uddata, der volder problemer, og der har netop været holdt et ekstra testforløb af det samlede Uddatavarehus.

Testen forløb ifølge Anders Nørskov tilfredsstillende, og han afviser på det bestemteste, at problemerne med Uddatavarehuset kan betyde, at der for eksempel ikke kan udskrives lønsedler.

Inddata-grænseflader
Økonomistyrelsen har desuden været forsinkede med beskrivelsen af grænsefladerne til de institutioners lokalsystemer, som ikke bruger Navision Stat som ERP-system.

Her skal inddata gennem det såkaldte KOKO-system, som konverterer dem til SLS-format.

Ca. 200 institutioner skal bruge KOKO-systemet, men 80 procent af disse håndteres samlet af Uni-C.

Økonomistyrelsen overvejer ifølge Anders Nørskov at rykke implementeringen af nogle af KOKO-institutioner fra april til maj for at give dem mere tid til at få grænsefladerne på plads.

Følgegruppen for SLS, som består af fhv. formand for Bonnerup-udvalget Erik Bonnerup, administrerende direktør for Finansstyrelsen Hans Henrik Østergaard og finansministeriets budgetchef Mogens Pedersen, skal rapportere til Økonomistyrelsens ledelse, hvis den bliver opmærksom på forhold, som ikke er tilfredsstillende eller forhindrer fremdriften i SLS. Hvert kvartal offentliggøres følgegruppens rapport.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere