En fransk spydspids

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 31. januar 2003.


Den nye chef for SAP Norden, franskmanden Emmanuelle Morice er håndplukket til jobbet for at erobre de mindre og mellemstore virksomheder fra Navision.

chefskifte
Afløseren for danskeren Jim Hagemann Snabe som nordisk SAP-chef er pr. 1. februar en franskmand, den 36-årige Emmanuelle Morice. Men hun er ikke blot en ny "Regional Managing Director for SAP Nordic EMEA". Hun er tilsyneladende nøje udvalgt af den tyske koncernledelse til at teste en erobring af de mindre og mellemstore virksomheder, først i Danmark og siden i Finland, Sverige og Norge med det nye SAP Business One forretningssystem. Det er et marked som Navision (Microsoft) sidder tungt på i Norden, og som SAP vil have fingre i over hele verden.

Hun er også praktisk. Med en lang international erfaring i bagagen har hun valgt at kalde sig selv det sprogligt mere håndterbare Emma.

- Det er ikke for at pådutte andre mit forkortede fornavn. Men det er meget nemmere at udtale, end mit lange franske navn, siger Emma Morice.
Jim Hagemann Snabe er netop begyndt i sit nye job i SAP's koncernledelse. Hans afløser i Norden, Emma Morice er ligeledes et "hurtiggående" karrieremenneske.

Specielt udvalgt
Hun kom til SAP i 1995 fra syv år i Automatic Data Processing (ADP) og General Service Informatique (GSI). Første job var HR, siden Warehouses, Supply Chain og CRM. Vice President i 2001 for e-business-løsninger, SAP EMEA og fra 2002 Senior Vice President for SAP Global Collaborative Solutions med ansvar for ny teknologi og krydsfunktionelle forretningsløsninger - såkaldte xApps, som netop bruges i Business One.

Emma Morice bor i Paris med sin mand, en kendt fransk filmproducent og kunstner. Men på grund af sit internationale arbejde har hun altid været på job over det meste af verden og kun sjældent hjemme.

Den nye stilling som nordisk chef med kontor i København vil til sammenligning være et liv på EU-indenrigsrejser. Hun vil snarest flytte til København, mens hendes mands arbejde formentlig vil holde ham i Paris meget af tiden.
- Mit mål er at fuldføre Snabes nordiske plan, om at vi ikke bare er en ERP-leverandør, men en samarbejdspartner for erhvervslivet om deres forretningsløsninger. Det er på plads i 2003. Dernæst skal vi ned i markedet efter de små og mellemstore virksomheder med vores nye løsning SAP Business One, siger Emma Morice.

En Navision-killer
Hun ved, at det aldrig før er set, at en it-virksomhed er lykkedes med at sælge forretningsløsninger på alle tre markeder, til såvel store som mellemstore og små virksomheder. Men hun er ikke i tvivl om, at det i løbet af tre år vil lykkes at sætte sig på markedet som den førende.

- Vi har valgt Norden og specielt Danmark, fordi udbredelsen er stor af forretningsløsninger fra især Navision. Derfor er virksomhederne her mere modne til at spare på it-budgettet med den nyeste softwareteknologi med blandt andet standarder, små og integrerede løsninger til sig selv, partnere og leverandører. Løsninger, der på tværs udnytter virksomhedernes allerede kørende applikationer. Det har vi testet Business One til at klare nemmere og billigere. Også i forhold til Navision, påstår Emma Morice, SAP Norden.

SAP sidder allerede som verdens suverænt største leverandør af forretningsløsninger til store virksomheder. Mens SAP's markedsandel hos mindre og mellemstore virksomheder i dag er nær nul.

Billedtekst:
- Vi præsenterer på tirsdag den nye SAP Business One på dansk. Vi købte systemet i Israel sidste år, det er fire år gammelt, og der er flere tusinde kunder i USA, Israel og Østeuropa. Målet er, at vi på tre år skal være førende på det nordiske marked med forretningsløsninger til mindre og mellemstore virksomheder, som vi allerede er til store virksomheder, siger Emma Morice, SAP Norden.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere