TDC-bredbånd med indhold: 129 kroner

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. januar 2003.


It-konsulentfirmaet Hands vil sammen med TDC Internet levere færdigpakkede ASP-bredbånds- og it-løsninger til små selvstændige og virksomheder med under 50 ansatte.

ASP-fremstød

Ambitionerne er store, og prissætningen fra 129 kroner om måneden for eksempelvis en online-bogføring er aggressiv som taget fra en Netto-butik. Men det er ikke så mærkeligt i betragtning af de to ejere bag det nystiftede it-selskab Servicehosting A/S: TDC Internet og Hands.

De ejer henholdsvis 75 og 25 procent af selskabet og er hver for sig førende med henholdsvis en dansk markedsandel omkring 80 procent på bredbånd og med flest danske kunder, omkring 1.000 på såkaldte ASP-løsninger (Application Service Provider). Det er de it-løsninger, hvor virksomheden i stedet for at købe software, betaler en leje for at bruge det over nettet.

Målgruppen for de færdigpakkede ASP-bredbåndsløsninger er mindre og mellemstore virksomheder med færre end 30-50 ansatte. Er virksomhederne meget større, knækker ASP-priskurven, og det bliver billigere med gammeldags it, som virksomheden selv håndterer eller outsourcer.

ASP-genopstandelse
Lykkes salgsfremstødet, vil det være en genopliven af de store ASP-planer for to-tre år siden med 'lej-dit-software' fra blandt andre børsnoterede Navision, men som aldrig slog igennem. Infrastrukturen med bredbånd og software var ikke klar. Det skulle være på plads i dag, påstår Morten Brøgger, TDC Internet, og Jørn Rejndrup, Hands. Det kan være vejen til et nyt, stort marked. Stort for både TDC og Hands.

TDC har med en markedsandel på 80 procent til erhverv solgt meget mere bredbånd end konkurrenterne, men bredbånd er endnu kun installeret hos færre end hver femte virksomhed.

- Der er ingen tvivl om, at indhold skal drive udbredelsen af bredbånd, især for små og mellemstore virksomheder. Vi har i dag 40.000 opkoblinger til denne type virksomheder. Men der ligger et stort marked på over 100.000 virksomheder, som kunne bruge et bredbånd til en færdigpakket online Axapta-løsning eventuelt med moduler til e-mail, web, e-shop, e-betaling og e-booking, siger direktør Morten Brøgger, TDC Internet, bestyrelsesformand i det 75 procent ejede Servicehosting A/S.

Hands påstår, at de er den eneste danske leverandør med en fungerende, fejlfri ASP-løsning på Navision Axapta. De har siden 1. januar 2001 fået 1.000 virksomheder med på løsningen, men der findes omkring 200.000 mindre virksomheder i Danmark. De er ifølge Hands administrerende direktør Ole Wamsler alle potentielle kunder i et eller andet omfang.

Håndværkeren går til TDC
- Vi har dannet Servicehosting A/S sammen med TDC for at få en stor og stærk salgskanal til ASP-løsningerne. Vi ville hellere have beholdt dette 'lille guldæg', og vi synes, det er flot på to år at have fået 1.000 virksomheder som kunder via især revisionsfirmaer. Men vi må erkende, at vi som konsulenthus ikke er stedet, hvor en håndværker og en lille, selvstændig erhvervsdrivende naturligt kommer forbi for at købe en færdigpakket bogføringsløsning eller et e-shop-modul. Teleselskabet derimod, det er hans mere selvfølgelige kontaktflade, og det har også stor erfaring i forretningsmodeller med abonnement, som skal bruges i ASP- og bredbåndsløsninger. Vi har ikke forstand på abonnementsordninger som konsulenthus, siger administrerende direktør Ole Wamsler, Hands A/S.

Direktør for Servicehosting, Jørn Rejndrup regner med at have solgt ASP-løsninger med bredbånd, Navision Axapta og 40 softwaremoduler til mindst 3.000-4.000 virksomheder om et år. Han påstår, at der hver dag kommer 10-35 nye kunder.

Boks:
Udviklet på 25.000 timer
Jørn Rejndrup (nu direktør for Servicehosting A/S) udviklede i 1999-2001 sammen med Erik Damgaard, Navision, på 25.000 timer den ASP-løsning på Navision Axapta, som nu sælges af TDC og Hands. Udviklingen foregik i Systempartner A/S, dengang Danmarks tredjestørste Concorde- og Navision-forhandler, indtil Hands købte selskabet i 2001.

Billedtekst:
Prisen er 129 kroner om måneden pr. bruger for en færdigpakket online-bogføringsløsning (Navision Axapta) og et bredbånd. Kunderne, håndværkere og mindre virksomheder, kan teknisk åbne pakken på 15 minutter, lover direktør Morten Brøgger, TDC Internet (tv.), direktør Jørn Rejndrup, Servicehosting A/S, og administrerende direktør Ole Wamsler, Hands A/S, (th.). Herefter kommer et par timers oplæring i brugen af økonomisystemet. Prisen for en fuld ASP C5 Axapta med bredbånd er 500 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere