Intel afviser Core i7-processorfejl

For få dage siden meldte flere onlinemedier ud, at Intels nyeste processorfamilie, Core i7, døjer med fejl, som i særlige situationer kan gøre brugerens computer ustabil. Men sagen har intet på sig og skyldes en fejlinformeret journalist, lyder det fra Intel.

Det er surt, når en processor kommer på markedet med fejl, som kan gøre brugerens computer ustabil.

Det måtte AMD indse tilbage i november måned sidste år, da Phenom-processoren fik en hård medfart.

Inden for processorverdenen er begrebet "errata" et velkendt udtryk, der dækker de hardwaremæssige fejl, processorer nu engang bliver født med.

Normalt kan en opgradering af processorens firmware fra fabrikantens side eller alternativt en BIOS-opgradering af bundkortet dæmme op for fejlene.

I AMD's tilfælde betød en fejlrettelse til Phenom-bundkort dog en stor nedgang i ydelse på op imod ti procent.

Med en så massiv markedsmæssig betydning i bakspejlet tog det kun en enkelt sensationsjournalist få minutter at sprede et rygte på nettet om, at Intels nye, hurtige Core i7-processorer også døjer med lignende fejl.

Historien greb hurtigt om sig, fordi Intel i en offentligt tilgængelig specifikationsoversigt omtaler og beskriver fejlene og de berørte processorer.

Storm i et glas vand

Men i virkeligheden er det kun Intels Core 2-processorer, som reelt har været berørt at den kritiske fejl. Og selvom tidlige udgaver af Core i7 har haft andre, knap så vigtige skavanker, er de alle blevet rettet via bundkortopdateringer, inden processorerne fandt vej til forbrugerne.

Intels PR Manager Dan Snyder fastslår i en officiel udmelding, at Core i7-processorerne er sunde og raske.

- Der er errata (processorfejl, red.) til stede på Intel Core i7, men de er alle blevet rettet via BIOS-opdateringer inden lanceringen, understreger han.

- Journalisten, der har skrevet den oprindelige historie, har ikke kontaktet os, og vi vil forsøge at afklare forholdene med ham, lyder det fra Dan Snyder.

Som vi opdagede for nyligt, er der da også både fart og stabilitet over feltet, når processoren hedder Core i7. Det er verdens hidtil hurtigste processor (målrettet forbrugere), som sætter nye rekorder for ydelse såvel som samlet anskaffelsespris.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere