AF langt fremme med selvbetjening

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 13. december 2002.


Amanda er rygraden i nyt fælles, landsdækkende it-system til jobformidling for A-kasser, kommuner og stat. Jobsøgende og virksomheder betjener sig selv.

DIGITALISERING

Den 1. oktober gik Arbejdsmarkedsstyrelsen planmæssigt i luften med den nye cv-bank på internet, hvor enhver kan lægge sit cv ind og søge efter ledige job. CV-banken er den ene halvdel af AF-systemets store digitale satsning, Jobnet.
Det er planen, at CV-banken - ligesom i Sverige - skal være stedet for jobformidling, en moderbank for de kommercielle jobbanker, man vil etablere samarbejder med.

- Allerede midt i november er der 7.800 aktive cv'er i CV-banken, fortæller projektchef for Arbejdsmarkedsstyrelsens digitaliseringsprojekt Mikala Kreiser.

Volumen i den nye cv-bank får et ordentligt nøk opad efter den 1. januar, hvor loven siger, at alle ledige skal lægge deres cv ind i CV-banken i løbet af den første måneds ledighed.

Melde sig ledig på nettet
Det bliver også i begyndelsen af det nye år muligt at melde sig ledig og lave grundregistrering på nettet. De 2.300 ansatte på landets arbejdsformidlinger bruger i øjeblikket flere hundrede årsværk på ledighedsmelding og grundregistrering af ledige.

En undersøgelse fra i år viser, at 70-80 procent af de ledige kan og gerne vil betjene sig selv i AF-systemet via nettet.

Den anden halvdel af den digitale satsning, Jobnet, er Jobbanken. Den er i øjeblikket ved at blive udviklet som et fælles udviklingsprojekt med det svenske AF og vil være i luften den 1. marts. Herefter bliver der også selvbetjening for virksomheder og fuld integration med CV-banken.

- Selvbetjening kan blive en massiv aflastning for os. Vi skal lade selvbetjening gå så vidt som overhovedet muligt, så der bliver frigjort ressourcer til at hjælpe de svageste, siger direktøren i Arbejdsmarkedsstyrelsen Lars Goldschmidt, som glæder sig over, at man med arbejdsmarkedsreformen og digitaliseringen får nogle værktøjer, der egner sig til jobformidling i højkonjunktur.

Billedtekst:
- Digitaliseringen af AF-systemet er nærmest noget, der ligner en succes - et it-projekt, der lykkes til tiden og inden for budgettet, siger projektchef for digitaliseringen Mikala Kreiser.
Foto: Hans Juhl




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere