Vinderårgangen kåret

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 22. november 2002.


Boks:
Nominerede og vindere 2002

Social og sundhed
¥ Vinder: Skejby Sygehus, www.auh.dk/sks
¥ Amtssygehuset i Herlev
¥ Amtssygehuset i Gentofte
¥ Amtssygehuset i Roskilde
¥ H:S Rigshospitalet
¥ Hørsholm Sygehus
Forskning, rådgivning, uddannelse
¥ Vinder: Vejle Tekniske Skole, www.vejlets.dk
¥ Næstved Handelsskole
¥ Det samfundsvidenskabelige Fakultet
¥ Aarhus Universitet
¥ Frederiksberg Seminarium
¥ TietgenSkolen
¥ Forskningscenter Risø
¥ GEUS Danmarks og Grønlands
Geologiske Undersøgelse
¥ Danmarks Miljøundersøgelser
Statslig forvaltning
¥ Vinder: Elektricitetsrådet, www.elek-
tricitetsraadet.dk)
¥ Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere
og Integration
¥ Beskæftigelsesministeriet
¥ Forbrugerinformationen
¥ Finansministeriet
Kulturinstitutioner
¥ Vinder: Helsingør Kommunes Biblioteker,
www.helsbib.dk)
¥ Horsens Bibliotek
¥ Silkeborg Bibliotek
¥ Gentofte Bibliotekerne Hovedbiblioteket
¥ Frederiksberg Bibliotek
Kommuner og amter
¥ Vinder: Sønderjyllands Amt, www.sja.dk
¥ Lyngby-Taarbæk Kommune
¥ Vojens Kommune
¥ Odder Kommune
¥ Gentofte Kommune
¥ Søllerød Kommune
¥ Nordjyllands Amt
Portaler og øvrige organisationer
¥ Vinder: Kanukoka, De Grønlandske Kom-
muners Landsforening, www.kanukoka.gl
¥ Aarhus.dk
¥ Det Danske Center for Menneske-
rettigheder
¥ Det danske EU-formandskab
¥ NetBorger.dk
¥ Grønlands hjemmestyre
Bedste Selvbetjeningsløsning
¥ Vinder: Gentofte.dk og KMD,
www.gentofte.dk
¥ Told&Skat: Tast-selv
¥ SU: MinSU
¥ Erhvervs- og selskabsstyrelsen:
Digiregn & Webreg
¥ ATP: ATP - Privatperson

Kåringen af vinderne af Bedst på Nettet 2002 var et tilløbsstykke med champagne, flotte buketter og stort bifald fra en
tætpakket sal.

AWARD-SJOV

Mange af de 300 gæster troede formentlig ikke deres egne øjne, da videnskabsminister Helge Sander veloplagt gav den som lykkens gudinde fra Hollywood på Axelborg i København i mandags.

Men den var god nok. Ministeren havde - efter sin tale til den forventningsfulde sal - nemlig påtaget sig rollen som den, der til awardshows udløser spændingen ved at rive kuverten op og sige: Og vinderen af Bedst på Nettet 2002 er É
Der blev uddelt syv Bedst på Nettet-priser 2002. Forud for uddelingen blev de nominerede i hver kategori remset op, også i bedste Oscar-stil, af underdirektør Mikkel Hemmingsen, IT- og Telestyrelsen, før spændingen blev udløst og blomster og indrammet diplom overrakt.

Herefter fulgte dommerkomiteens begrundelse, og endelig fik vinderen lov til at gå på talerstolen og holde den obligatoriske lille takketale, som vi kender dem fra tv-transmissionerne. I bedst på nettet var dem, som takken blev sendt videre til dog hverken mødre, kærester eller instruktører, men derimod webudviklere, medarbejdere og visionære ledelser.

Rekord i deltagelse
Der var på forhånd så stor interesse for at overvære prisuddelingen, at arrangørerne måtte lukke for tilmelding allerede for tre uger siden.

Hele 1.916 offentlige hjemmesider deltog i konkurrencen.

Det er ny rekord, og ifølge arrangørerne er 2002 også den hidtil bedste årgang for offentlige hjemmesider.
- Det offentlige er virkelig kommet på nettet. Det er i verdensklasse. Bedst på Nettet er på få år er blevet en institution, som dels skaber opmærksomhed om offentlige hjemmesider og dels medvirker til at højne standarden, sagde videnskabsminister Helge Sander.

I sin tale forud for prisuddelingen lagde ministeren blandt andet vægt på, at vi bevæger os i den rigtige retning, når vi sætter øget fokus på indhold i stedet for på teknologi.

- Og så skaber Bedst på Nettet videndeling og dialog, så alle ikke behøver opfinde den dybe tallerken. Bedst på Nettet fremmer også tanken om servicefælleskaber, som er afgørende i digital forvaltning, hvor vi skal ud over den snævre institutionstænkning, sagde Helge Sander forud for prisoverrækkelserne.

Tak webmaster
Skejby Sygehus vandt kategorien Social- og sundhedsinstitutioner.

Dommerbegrundelsen var en hel unik og varm og imødekommende sprogtone, som alle mennesker i en presset livssituation fortjener, samt god fokus på forskellige målgrupper, ikke mindst pårørende.

I takketalen blev alle grafikerne specielt fremhævet.

I næste takketale - fra Vejle Tekniske skole - var det ledelsen og webmasteren, der offentligt fik del i æren.
Elektricitetsrådet tog kegler i takketalen ved at understrege, at man her har sat strøm til forvaltningen. Der var skulderklap til den webansvarlige Rikke fra taleren.

Formanden for kulturudvalget i Helsingør Kommune var rejst til København for at holde takketalen på Helsingør Biblioteks vegne, hvor der var credits til bibliotekets visionære ledelse og webmaster Henrik Larsen.

Sønderjyllands Amts taler sendte roser videre til amtets informationskontor og leverandøren CABO Communications - og brystede sig af at have været en krævende kunde - ifølge leverandøren.

Ikke et øje var tørt, da direktør Marta Labansen, Kanukoka - De Grønlandske Kommuners Landsforening - indledte sin takketale på grønlandsk. Hun fortsatte dog med på dansk at sige, at hun var glad for at komme til de sydlige provinser for at modtage prisen.

- Det er en stor glæde for medarbejderne, at vi er blevet kåret. Ikke mindst fordi vi hermed har overhalet Hjemmestyrets hjemmeside, sagde Marta Labansen.

Herefter manglede kun Dommerpanelets specialpris, som blev givet med den begrundelse, at det var en samarbejdspris for en selvbetjeningsløsning; to elementer, som der bør lægges vægt på i fremtiden.

2003-vindere
- Selv om Danmark er rigtig langt fremme i forhold til udlandet, må vi ikke læne os tilbage, men fortsætte med at udvikle, så borgerne efterhånden bruger hjemmesiderne som et naturligt redskab, sagde Helge Sander.

Kommunaldirektør i Holstebro, Estrid Oxlund, fra dommerkomiteen tilføjede:
- Næste år vil vi jo nok skele til, at 2003 er europæisk handicapår. Så man kan forestille sig, at der vil blive lagt øget vægt på tilgængelighed, når vi skal finde vinderne næste år.

Hverken jurymedlemmet eller videnskabsministeren vil udtale sig om, hvorvidt det vil være et krav næste år for at vinde, at man har en god selvbetjeningsløsning med digital signatur.

- Men jeg ser da frem til at kunne præmiere løsninger med digital signatur, sagde videnskabsminister Helge Sander.

Billedtekst:
Videnskabsminister Helge Sander gav den som lykkens gudinde fra Hollywood på Axelborg i København i mandags.
Foto: Jacob Dall

Billedtekst:
Direktør Marta Labansen, Kanukoka - De grønlandske Kommuners Landsforening - indledte sin takketale på grønlandsk.
Foto: Jacob Dall

Boks:
Kriterier for nominering
Til grund for nominering og kåring lagde dommerpanelet vægt på et eller flere af følgende forhold: Netstedet skal være brugervenligt, fokusere på brugernes behov og ønsker i de enkelte services, udvise åbenhed i forvaltningen og invitere til dialog med borgerne.
Læs dommerkomiteens begrundelser for kåringen af vinderne på:
ww.bedstpaanettet.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere