Maskulin smartphone til lavpris

Samsung L870 er en stor, gedigen metal-mobil med mange finesser til prisen. Læs denne anmeldelse og se, om du skal skifte din slidte telefon ud.

Maskulin smartphone til lavpris

Denne Samsung-model ligner noget, der kunne bruges som slagvåben. En ordentlig nævefuld i børstet stål.

Bruger-oplevelsen er dog mere hen ad springkniv - for L870 er en klassisk skyde-telefon, hvor tasterne glider frem under skærmen.

Samsung ved om nogen, hvordan den slags skrues sammen. Her er nul slør i mekanismen, der fjedrer i bund med et metallisk klonk.

En praktisk fordel ved skydetelefoner er, at de faktisk rækker hele vejen fra øre til mund. Og selv om mobilen ikke fylder meget i lommen, kan den let udfylde en velvoksen næve.

Stort format

Mellem de sædvanlige menu- og telefonrørs-knapper sidder et par ekstra genvejsknapper til kalender og hovedmenu.

Det går ofte galt, når man maser så mange knapper ind under skærmen. Men Samsung har haft pladsen til at gøre det ordentligt, og alle knapper har god indbyrdes afstand. De flade nummertaster er svære at ramme i blinde, men de har størrelsen med sig.

Skærmen har også et fornuftigt format. Den omgives af en mørk ramme, som får den til at virke endnu større. Et billigt trick, udført med passende diskretion.

En sensor på fronten regulerer skærmlyset efter omgivelserne - til fordel for både billedkvalitet og batteritid.

Test-eksemplaret klarede 2-3 dage mellem opladningerne, hvilket er pænt over middel for en 3G-mobil.

Ægte smartphone

Mange i målgruppen vil nok savne Wi-Fi og GPS, men til prisen er det ikke noget, man kan forvente. L870 er en smartphone i mellemklassen - men absolut en rendyrket smartphone.

Kalenderen viser de aktuelle aftaler på skrivebordet. Email synkroniseres med både Outlook og Exchange, og med Quick Office kan du både læse og oprette Office-filer.

Adobes pdf-læser er også med i pakken. I øvrigt vedlægger Samsung sociale net-værktøjer fra Fring og Shozu - og et strømlinet nyhedsprogram fra CNN.

De Symbian-baserede S60-menuer, som mange kender fra Nokia, har fine tilpasningsmuligheder og betænksomme finesser. Undertiden mærkes en vis træghed, men sådan er det med alle smartphones.

Og i modsætning til Soul b fra samme producent er her ingen forsinkelse på nummertasterne. Så når du ringer eller sms'er, virker mobilen meget responsiv.

Velplaceret kamera

I modsætning til mange andre producenter ved Samsung, hvor man placerer kameralinsen i en skydemobil. Nemlig øverst bag skærmen, så hele tastaturets bagplade fungerer som beskyttende linseklap, når mobilen er lukket.

Opløsningen på tre megapixel lyder ikke af meget, men vigtigere for skarpheden er det, at kameraet har autofokus. Til gengæld leder vi forgæves efter en blitz - eller bare en LED-lampe.

Det er en ærgerlig mangel, som øger risikoen for mørke og grumsede billeder, især på denne årstid. Man skal altså holde sig ude af skyggen. Og så skal man lige vænne sig til, at kameraet automatisk tager billedet, så snart det har fokuseret.

Videokameraet imponerer med en maksimal opløsning på 640x480, som faktisk tåler fremvisning på pc- og tv-skærme. Mobilen indeholder sågar værktøjer til simpel redigering af både billeder og video.

Lav lyd

Den eksterne højttaler spiller ikke særlig højt, så til håndfri samtaler må du ofte have fat i hovedsættet. I støjende omgivelser savner man generelt muligheden for at skrue en ekstra tak op for telefonens lydstyrke.

Det gælder også musikafspilleren, der ellers fungerer fint - med gode sorteringsmuligheder og klangindstillinger.

Der er også plus-point for FM-radioen med RDS. Og for det fleksible lager der kan udvides ved at proppe MicroSD-kort i en sprække på venstre side.

Langt fra utilfredse

På højrekanten er der omvendt minus-point for Samsungs hjemmestrikkede stik, der både er til strøm, USB og hovedsæt.

Sidstnævnte kræver en adapter, som giver mulighed for at tilkoble sine egne hovedtelefoner, men placeringen er ikke særlig lommevenlig. Et USB-stik til strøm/data og et 3,5 millimeter-stik på toppen havde stillet flere tilfreds.

Overordnet set er vi nu langt fra utilfredse. Til prisen er L870 både flottere og mere alsidig end de fleste konkurrenter.

Den gedigne samlekvalitet løfter den daglige ejerglæde betydeligt, og på grund af S60-menuerne vil mange opfatte L870 som en Nokia-mobil i Samsung-klæder. Det er bestemt ikke nogen skidt kombination.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere