Billig mobil med dyrt design

Samsungs "Soul b" er ikke nær så kostbar, som den ser ud. Men gemmer den på noget brugbart bag det eksklusive ydre? Vi har testet mobilen - få vores dom her.

Billig mobil med dyrt design

Samsung tror åbenbart på sjælevandring. For firmaets første "Soul" model får her følgeskab af endnu en sjæler.
"Soul b", som nyheden hedder, er mere traditionel end forgængeren.

Men samtidig er udstrålingen mere eksklusiv. Formen er slank og strømlinet, og både front og bagklap er gjort af metal.

Telefonen er derfor meget tung i forhold til størrelsen, men det bidrager egentlig bare til det robuste indtryk. Den kølige overflade føles lækker i hånden - og sikkert også på cafebordet.

Pigerne kan få Soul b i lyserød, hvor den faktisk ser rigtig pikant ud.

Gode knapper

Det metalliske går igen i brugerfladen, som fastholder forgængerens cirkel-motiv. Menuerne er flotte - men også påfaldende sløve i reaktionen.

For eksempel går der op mod halvandet sekund, fra man trykker på menu-knappen, til hovedmenuen er klar. Den søvnige respons er også et problem, når man ringer og sms'er. Det er som om, mobilen ikke kan følge med de mange små animationer.

Knapperne er ellers rigtig gode. Nummer-tasterne er inspireret af Motorolas gamle Razr-modeller. De er tilpas store og klikker præcist, men et fladt tastatur er altid svært at betjene i blinde.

Menuknapperne er helt perfekte - ligesom vippekontakten til lydstyrken, som sidder lige ved pegefingeren (eller tommelfingeren, hvis du er venstrehåndet).

Ikke stor skærm

Skærmen er ikke særlig stor, men så meget desto skarpere fremstår standard-opløsningen på 320 x 240. I direkte sollys står billedet dog ikke særlig klart.

Kameraet opløser dine billeder i tre megapixel, og LED-lampen oplyser motiverne, så længe de ikke er for langt borte. Du får hverken zoom eller autofokus, men hvis lyset er i orden, er billederne det også - med gode farver og veltilpasset skarphed.

Vi har set ringere kvalitet fra mange mobiler med højere opløsning. Derimod er videooptagelserne så ringe, at de kun bør fremvises på mobilens egen skærm.

Habil job-telefon

Musikafspilleren tilbyder et pænt udvalg af faste klangindstillinger - og fin integration med Windows Media Player.

Det interne lager kan udvides med Micro-SD kort, der monteres bag en diskret sprække på venstrekanten. Her er også en RDS-radio, og det medfølgende hovedsæt er slet ikke så ringe.

Du kan også bruge trådløse Bluetooth-ørebøffer (A2DP) eller koble dine foretrukne hovedtelefoner til den medfølgende adapter. Men et regulært 3,5 mm. stik på toppen af mobilen havde været at foretrække.

Trods det pyntede design er Soul B en habil job-telefon - med fleksibel adressebog, opgaveliste og kalender med dag, uge og månedsvisning.

For sløv

At her er tale om en 3G-mobil afsløres af frontkameraet, som lader dig føre videosamtaler, hvis du da har fundet noget fornuftigt at bruge det til.

Den lille skærm indbyder ikke til de store opdagelsesrejser på nettet, og den indbyggede weblæser (Netfront 3.4) er heller ikke den optimale rejseledsager.

Mobilen håndterer både Office-dokumenter og PDF-filer. Men igen: Det går langsomt.

Lav pris

Java-ydelsen er også i bund, og en række spil fik vi aldrig til at virke. En kraftigere processor havde helt sikkert hjulpet.

Til gengæld er batteriets levetid ret imponerende. Vi klarede ofte tre dage mellem hver opladning.

Det hænger selvfølgelig sammen med, at mobilen hverken har GPS eller WiFi, hvilket man heller ikke kan forvente i denne prisklasse.

I det hele taget skal vi huske at holde forventningerne på et rimeligt niveau - på grund af den lave pris. Det glemmer man let i netop dette tilfælde, fordi mobilen simpelthen virker så dyr.

Til prisen finder du nok mobiler, der på forskellige punkter er bedre end Samsung Soul b. Men ingen som er lige så dyrt designet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere