Gør det selv - .Net-certificering

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 8. november 2002.


Certificeringer er ofte til gavn for både medarbejder og firma. Og ved at bruge en af de mange gør det selv-løsninger, kan man spare rigtig mange penge i processen.

tema: .net

Microsoft har fulgt den nye .Net-platform op med nye certificeringsmuligheder til udviklerne. En certificering ses ofte som en fordel for både den ansatte, der kan vise at han/hun aktivt videreuddanner sig, og for firmaet, der udadtil kan skilte med, at deres ansatte er certificerede. Men skal man gøre det på den traditionelle vis med kurser i det nye stof, bliver en certificering hurtig en stor udskrivning for firmaet. Tager man et kig hos Microsoft og nogle af de danske kursusudbydere, kan man således regne sig frem til, at selv den lille af de to .Net-certificeringer let kan løbe op i 80.000 kroner blot i kursusdage.

En billigere løsning
Men der findes også et alternativ - selvstudium. På grund af de forholdsvis høje kursuspriser er markedet nemlig spækket med produkter beregnet til at styre Èn gennem certificeringsjunglen. Og et selvstudium er ikke nødvendigvis noget, der behøver foregå derhjemme i mørket efter, at børnene er lagt i seng. I disse sparetider, kunne man som firma spare mange penge ved at bruge noget af arbejdstiden på at sørge for, at medarbejderne fik en certificering. Lave en gruppe af udviklere, købe selvstudiemateriale, og lade de implicerede hjælpe hinanden igennem.

Skal man i gang med .Net, skal man først og fremmest skaffe sig den nødvendige software. Hvis ens firma ikke allerede har investeret i Visual Studio.Net-udviklingsmiljøet, er den billigste måde at få fat i en version, at købe en "Deluxe Learning Edition"-pakke fra Microsoft. Den indeholder en enkelt-sprogsversion af Visual Studio.Net og en begynderbog.

Ud over softwaren får man brug for to ting - studiemateriale og testeksaminer.

Studiemateriale
Det oplagte er at begynde med Microsofts egen serie af selvstudie-bøger, der er publiseret under det fælles navn "MCAD/MCSD Self-Paced Training Kit". Indtil videre findes de dog kun til Windows og web-eksaminerne. Bogen til den obligatoriske Webservice-eksamen udgives først i december.

Bøger kræver lidt grundlæggende programmeringsviden, men er ellers rigtig gode til at komme i gang med. Man kan dog med held supplere dem med en bog om programmeringssproget, man har valgt. Flere andre forlag har også annonceret eller lanceret .Net-studiemateriale, blandt dem, der har været hurtigst til at få noget på markedet, er Osborne.

En enkelt bog kan dog formentlig ikke alene guide Èn gennem en .Net-eksamen alene. Enten skal man erhverve sig flere bøger om emnet, eller også skal man kigge på de dedikerede testeksaminer. De kan bruges både til at studere og til at finde ud af, hvor tæt man er på målet. Vi har andetsteds kigget nærmere på produkter fra to af de største - MeasureUp og Transcender - men der findes også andre, for eksempel selftestsoftware.com.

Boks:
To certificeringer, to programmeringssprog
Der findes to forskellige .Net-certificeringer - Microsoft Certified Application Developer, eller blot MCAD og Microsoft Certified Solution Developer, eller blot MCSD.
Den sidste, der er den største, indebærer fem eksaminer. De fire første er deciderede .Net-eksaminer, som omhandler henholdsvis Windows-programmering, web-programmering, webservice/XML-programmering og analyse/design af .Net-løsninger. Den femte frigives først i begyndelsen af 2003. Den skal vælges mellem et antal af de eksisterende server-eksaminer - for eksempel udvikling med SQL Server eller Exhange Server.
Den mindre MCAD kræver tre eksaminer - web-service/XML-eksamen og to andre. MCSD kan tages som en overbygning på MCAD - har man MCAD, behøver man således blot at tage to eksaminer ekstra for også at få en MCSD.
For begge eksaminer gælder, at man skal vælge programmeringssprog, og at man kan vælge mellem Visual Basic.Net og det forholdsvis nye C#.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere