Ingram Micro ind på markedet for spil

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 6. maj 2002.


Ingram Micro starter tysk selskab til distribution af spil. Danmark kan følge efter næste år.

Ingram Micro Inc. har oprettet et datterselskab i Tyskland, Ingram Micro Games, der skal distribuere spil og tilbehør til IT- og spilforhandlere i Tyskland.
Udgangsprodukterne bliver spillekonsoller fra Sony og Nintendo, men Ingram Micro Games vil desuden tilbyde spil og tilbehør fra andre leverandører.
- Nu kører vi pilotprojektet i Tyskland. Bliver det en succes, ruller vi konceptet ud i andre lande. Jeg kan forestille mig, at det kunne ske i løbet af 2003. I forvejen distribuerer vi også spil i Canada, fortæller Ingram Micros administrerende direktør i Danmark, Ole Eklund.
Han tilføjer, at det falder helt i tråd med Ingram Micros strategi, om at satse på nye produkter til eksisterende kunder, at tage spil med i sortimentet.
Spil kræver høj kapacitet
Samme melding kommer fra hovedkontoret. Konvergensen mellem pc, video og spil gør entreen på spil-markedet til et naturligt skridt for Ingram Micro, hedder det desuden i en meddelelse fra virksomheden, som tilføjer, at distribution af spil-produkter kræver samme høje logistik- og lagerkapacitet som teknologiske produkter.
- Ingram Micro Games repræsenterer en spændende ny retning for os i Europa. Vi er den første broadline IT-distributør i Europa, der er blevet tildelt distributionsretten fra ledende leverandører på spil-markedet, siger Greg Spierkel, der er executive vice president i Ingram Micro.
Ingram Micro Games åbnede sit kontor nær München i sidste uge. Herfra skal tyske forhandlere i både spil- og IT-kanalen serviceres. Virksomheden vil i første omgang fokusere på uafhængige spil- og legetøjsforhandlere.
Ingram Micros eksisterende distribution- og lagerfunktion i Straubing i Tyskland skal stå for logistikken bag selskabet.
Boston tager det roligt
Hos en af Danmarks store spil-distributører, Boston Distribution, frygter administrerende direktør Christian Banzhaf ikke en eventuel konkurrence fra Ingram Micro på spilmarkedet.
- Jeg synes, det lyder spændende. Det er en helt ny type forretning for Ingram Micro, men jeg tror ikke, det danske marked er særlig attraktivt for dem. Det er nemlig typisk sådan, at producenterne sælger direkte til de store kunder. Det efterlader Ingram Micro med de små spil-forhandlere, og det salg tror jeg ikke, de er gearet til herhjemme, siger Christian Banzhaf.
Dertil knytter Ole Eklund følgende kommentar:
- Det er helt korrekt, at producenterne i stigende omfang sælger direkte til de store kunder. I den forbindelse har vi eksempelvis på Xbox allerede erfaring med spil-markedet som logistikpartner for store kunder, som ønsker en mere avanceret logistikydelse end den, producenterne kan tilbyde.
Vi er også fuldt ud klar over, at markedet også på disse produkter består af mange små forhandlere. Det stemmer fint med vores forretning i dag og med vores fremtidige planer på spil- og konsolmarkedet.

Boks: Boston klar til stort salg
Christian Banzhaf er administrerende direktør hos Boston Distribution, der distribuerer Xbox i Danmark. Hans virksomhed er gearet til ekstra salg.
- Microsoft har meddelt os, at de er i stand til at levere varen, så vi ser ikke noget problem i et ekstra salg, siger Christian Banzhaf.
Han mener, at Microsoft som udgangspunkt prissatte Xbox'en i den dyre ende for at sikre sig at kunne følge med efterspørgslen i kølvandet på lanceringen.
- Ikke at jeg dermed mener, den var sat kunstigt højt, tilføjer han.
Mens han kan se frem til at skulle sende flere Xbox gennem systemet, stiger distributørens fortjeneste ikke proportionalt med et større salg. Hans procentuelle fortjeneste på den enkelte boks er nemlig den samme, uanset prisnedsættelsen.
- Men det er da et fantastisk tilbud til kunderne, og vi kommer helt sikkert til at sælge mange flere med den nye pris, siger Christian Banzhaf




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere