Fuld skrue hos Actebis

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 22. april 2002.


Omsætningen er 60 procent større end sidste år og antallet af medarbejdere støt stigende hos Actebis.

Mens Actebis i Tyskland skærer ned på arbejdskraften og produktionen af egne brands som konsekvens af krisen i branchen, går det anderledes godt hos Actebis i Danmark, og administrerende direktør Torben Qvist er en tilfreds mand.
- Vi ligger over budget, og er i øjeblikket 60 procent over den omsætning, vi oplevede samme tid sidste år, fortæller han.
Som årsag til den store vækst nævner Torben Qvist, at Actebis både har fået flere nye kunder og har solgt mere til dem, man havde i forvejen.
Strategien i virksomheden er den samme som sidste år.
- Vi ser ingen grund til at ændre vores mål og visioner. Vores kompetencer er særdeles stærke på de produkter, vi har valgt at satse på, siger Torben Qvist, der ud over chefposten i Danmark også er overordnet ansvarlig for aktiviteterne i resten af Norden.
Actebis har ingen aktuelle planer om at udvide produktporteføljen. Blandt andet fordi man tog flere nye store leverandører ind sidste år, herunder blandt andre Compaq, Hewlett-Packard og Intel.
Kursen konsolideret
Dermed konsoliderede Actebis den kurs, som sidste år, efter Torben Qvists tiltræden i januar, blev stukket ud. Den handler i enkelthed om at blive en af markedets største broadlinedistributører i såvel Danmark som resten af Norden.
Mens 70 af Actebis' tyske medarbejdere netop har indvilget i at gå på deltid i en periode frem mod årsskiftet, for at undgå fyringer som konsekvens af markedssituationen, er det ikke en situation, det danske selskab kan nikke genkendende til. Tværtimod. I alt har Actebis' danske selskab ansat knap 15 nye medarbejdere i løbet af det sidste års tid, heraf 10 personer i det seneste kvartal.
I efteråret mistede Actebis sin salgsdirektør, Hans Vitalis, til konkurrenten Tech Data, hvor han er blevet administrerende direktør. Hans afløser er endnu ikke blevet fundet, men Torben Qvist forventer, det vil ske i løbet af de næste tre måneder.
Mens Vitalis valgte at gå til Tech Data, tog fire medarbejdere turen den modsatte i løbet af efteråret.
Actebis' tyske moderselskab har skruet ned for blusset, når det gælder produktionen af distributørens egne desktop-brands, Peacock og Targa, for i stedet at fokusere på skærme og mobile løsninger. I Danmark fortsætter salget dog.
- Vi fortsætter med Targa i Danmark og forventer en positiv udvikling, siger Torben Qvist.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere