IT-spring til IT-svage

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 22. februar 2002.


Specielt de IT-svage har fået lært at udnytte computerne, viser ny rapport.

I 1998 satte den forrige regering 40 millioner kroner af til at give medarbejdere i staten, folkeskolerne og de frie grundskoler hjemme-pc og opkobling til internet. Den ordning har først og fremmest givet pote til de grupper, der ikke kendte til computere og IT i forvejen. Det konkluderer en ny rapport fra Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling om erfaringerne med det såkaldte IT-spring.
Generelt har deltagerne i IT-springet været meget tilfredse med ordningen. 74 procent svarer, at de i høj grad eller i meget høj grad er tilfredse med udbyttet af ordningen. Og langt de fleste (83 procent) vurderer, at de har fået forbedret deres IT-kompetence væsentlig.
Opkobling stigende problem
Rapporten konkluderer, at de grupper, der har haft størst udbytte af hjemme-pc er dem, der i forvejen havde de laveste kompetencer. Det er kvinder, ældre, deltagere med grundskoleuddannelse, faglig uddannelse eller kortere videregående uddannelse. Men også arbejdspladsen har fået gevinst ud af at give medarbejderne pc derhjemme. Hver tredje (31 procent) vurderer, at arbejdspladsen har fået en mere effektiv løsning af opgaverne. Mange af underviserne i IT-springet konkluderer, at de i stigende grad er begyndt at bruge e-mail, internet og computere i undervisningen. Udover manglende tid til at sætte sig tilrette og arbejde ved sin hjemme-pc er langsom eller dårlig opkobling til internet den største barrierre til at få det fulde udbytte af hjemmecomputeren. Og netop opkoblingen er blevet et stigende problem, viser rapporten, der til sammenligning også undersøgte deltagerne i IT-springet i år 2000. www.vtu.dk

Billedtekst:
Den forrige regerings projekt med at give offentligt ansatte pc og internet, det såkaldte IT-spring, har hjulpet blandt andet kvinder og ældre, men også arbejdspladser til at udnytte computerne.
Modelfoto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere