Nu kommer eFaktura

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 18. februar 2002.


Bankerne har fundet partner til eFaktura. Alle kvalificerede IT-forhandlere indbydes til at forhandle løsningen.

Nu skulle det være ganske vist: Bankerne har fundet en partner til sit omfattende eFaktura-system.
Siden bankerne i efteråret overtog kildekoden til eFaktura, efter SystemForums konkurs, har der været tavshed om det omfattende elektroniske fakturerings- og betalingssystem, mens bankerne har forhandlet en aftale med en overordnet partner på plads.
Fremover vil eFaktura alene være ejet af pengeinstitutterne som derved bliver økonomisk uafhængig af den kommende partner, der dog forpligter sig økonomisk blandt andet ved at skulle stå for distribution, og certificering af forhandlere.
Hvem partneren er, ønsker styregruppen bag eFaktura ikke at oplyse. Der har dog været offentlige gisninger fremme om, at det kan være Ementor, Columbus eller Navision, da det er et rent Navision-baseret produkt, her er tale om.
I drift efter sommerferien
- Vi har lært af vores tidligere erfaringer, derfor er vi mere omstændelige i denne omgang, end vi var tidligere. Der ligger på ingen måde en krise bag den nuværende forsinkelse, blot er der en masse formelle forhold, der skal være på plads, forklarer udviklingschef Thorkil Braagaard fra foreningen af Lokale Pengeinstitutter, der sidder med i styregruppen for eFaktura.
Han spår, at markedsføringen af systemet først vil ske efter sommerferien, fordi der denne gang bliver lagt op til en forholdsvis lang pilottest hos rigtige kunder.
Når det først sker til den tid, skyldes det også, at det har været nødvendigt at ændre og opgradere systemet væsentligt, blandt andet fordi man har valgt at tilføje ekstra funktionalitet, herunder en girobetalings-funktionalitet.
- Det er en helt nødvendig række ændringer, vi foretager, og det er langt fra det oprindelige produkt, vi kommer ud med, forklarer Thorkil Braagaard.
Forhandlere søges
Når eFaktura går i luften, bliver selve salget af konceptet lagt ud til de danske forhandlere.
- Vi lægger op til, at det skal være åbent for alle IT-forhandlere, der har kompetence på området, at sælge løsningen. Kravet bliver, at forhandleren får certificeret den medarbejder, der skal installere og implementere eFaktura hos virksomheden. Certificeringen vil så følge ham, som det er tilfældet med andre IT-løsninger. Jeg tror, der vil blive stor konkurrence på prisen, som vi ikke kommer til at påvirke, konstaterer Thorkil Braagaard.
Han håber, at løsningen får stor succes, men understreger, at det naturligvis også afhænger af forhandlerens evne til at overbevise den enkelte virksomhed om den rationaliseringsgevinst, der er at hente med eFaktura.
Thorkil Braagaard påpeger, at pengeinstitutterne gerne ser, at andre ERP-leverandører udvikler eFaktura-produkter til deres respektive ERP-systemer. - Og i den forbindelse vil pengeinstitutterne gerne samarbejde med ERP-producenterne, så det sikres, at de forskellige eFaktura-produkter bliver indbyrdes kompatible.

Boks:
Startvanskeligheder
Når fakturerings- og betalingssystemet eFaktura i løbet af i år går i luften, sker det efter voldsomme startvanskeligheder. Systemet blev oprindeligt udviklet i et samarbejde mellem SystemForum og pengeinstitutterne. Med eFaktura kan virksomheder sende, modtage og behandle fakturaer via henholdsvis ERP-system og pc-bank. Systemet er baseret på Navision. Efter den oprindelige lancering for et år siden, blev salget indstillet igen, da SystemForum gik i betalingsstandsning. I august sidste år overtog bankerne rettighederne til systemet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere