XP til Carlsberg

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 18. februar 2002.


WM-data går i gang med at installere XP hos Carlsberg. Systemet går i luften om få måneder.

Som en af de aller første danske virksomheder har Carlsberg valgt at installere Windows XP som styresystem. Design af løsning og installering af systemet på de vigtigste pc'er og servere skal være på plads den 1. maj. Derefter følger udrulning af systemet på resten af de omkring 1.700 pc'er, mens virksomhedens øvrige 120 servere skal være klar senere på året.
WM-data står for opgaven, der løses sideløbende med Carlsbergs overgang til en ny SAP-version.
- Vi fik ordren i december måned. Jeg tror, det var naturligt for Carlsberg at vælge os som sparringspartner, fordi vi i forvejen har en meget tæt dialog. Desuden kender de WM-datas kompetencer og har erfaring med os fra overgangen fra OS/2 til Windows 95, som vi også stod for, forklarer Key Account Manager Liselotte Bøje fra WM-data.
Ikke leverandør men partner
Rent praktisk varetages opgaven af en projektgruppe bestående af medarbejdere fra både Carlsberg og WM-data. Liselotte Bøje anslår, at gruppen i alt kommer til at bruge omkring 6.000 timer på projektet, herunder også den tid selve udrulningen vil tage.
- Vi ser det som en fælles opgave at gøre projektet til en succes, og vi ser i høj grad os selv som partner fremfor som leverandør. Naturligvis betyder det meget for os, at vi opnår succes med XP-installationen, siger Liselotte Bøje.
Fik XP i Beta
Da det selvsagt er både Carlsbergs og WM-datas første XP-installation, er der ikke de store erfaringer at trække på. Men det bekymrer ikke Liselotte Bøje. WM-data har afsat ni faste og seks ad hoc-medarbejdere til projektet. Heraf er de to allerede certificerede i XP.
- Og så er vi med i et joint-developer program hos Microsoft. Det betyder blandt andet, at vi kan få indflydelse på, hvordan applikationerne kommer til at se ud. Desuden er vi en del af MS Partner Expert Team, som sikrer tidlig information om programmerne. Det betyder blandt andet, at vi allerede for et år siden fik XP i Beta. Efterfølgende har vi prøvet at udrulle, bruge og vedligeholde systemet hos os selv, forklarer Liselotte Bøje.
Hun forventer ikke, at der vil opstå problemer undervejs i implementeringen, blandt andet fordi XP er bygget på Windows 2000-teknologi.

Billedtekst: - Carlsberg er en meget vigtig kunde for WM-data. Vi har også andre store kunder, der overvejer XP i øjeblikket. Blandt andet derfor er det enormt vigtigt, at projektet for Carlsberg bliver en succes, siger Key Account Manager Liselotte Bøje fra WM-data.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere