Ånden i Spirit Group

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 18. februar 2002.


Peter Warnøe bygger nyt selskab med udgangspunkt i de fire virksomheder, han fik med fra Aston Group. Peter Max er blevet direktør i det ene, Spiritech.

Da Peter Warnøe før jul sagde farvel til Aston Group, købte han fire af selskabets virksomheder og bragte dem med over i det nye selskab, Spirit Group.
I dag er Aston Villa på havnefronten i København, og ideen om en fælles virksomhedskultur, skiftet ud med en mere ydmyg kontorbygning i Glostrup og en vision om, at ethvert selskab under holdingselskabets paraply skal have sin egen form og kultur.
- Det er min plan at opbygge 8 til 12 selskaber, der skal arbejde individuelt, men supplere hinanden. Det væsentligste ved at fungere som netværk er, at man kan levere mere til kunderne.
Bortset fra Websales, vil det primært være konsulentselskaber, vi tager med i Spirit Group. Det område er der ikke rigtigt andre venture-selskaber, der beskæftiger sig med, forklarer Peter Warnøe.
Han vil dog ikke karakterisere Spirit Group som et venture-selskab, men snarere som en mellemting mellem Aston Group og 2M Invest.
Små og mellemstore
konsulenthuse
I dag består Spirit Group af de tre konsulentvirksomheder Spirit Solutions, Akticon og Spiritech, der sammen med Websales, kommer fra Aston. Desuden ejer Spirit Group det lille Microsoft-udviklingsfirma Fischer & Kern. I alt beskæftiger de fem virksomheder omkring 220 medarbejdere.
- I mere end ti år har jeg levet af at gøre selskaber profitable. Med Spirit Group vil jeg gå ind i virksomheder, hvor folk har behov for sparring, og bruge min viden og erfaring her, siger Peter Warnøe.
Det vil typisk være små og mellemstore virksomheder med op til 150 medarbejdere.
Max tilbage som Microsoft-mand
Spiritech, der er Microsoft-konsulenthus og beskæfiger 55 medarbejdere, fik med flytningen til Spirit Group også ny administrerende direktør, nemlig Peter Max.
- Allerede da jeg for tre år siden forlod jobbet som administrerende direktør for Microsoft, kunne jeg se, at der var et spændende marked for blandt andet konsulentbistand i forbindelse med Microsoft-produkter.
Nu får jeg så realiseret de gamle drømme og ideer. Efter i 20 år at have arbejde for andre, er jeg blevet chef for en virksomhed, hvor jeg selv er økonomisk involveret, forklarer Peter Max, som i sin tid blev millionær på Microsoft-aktier.
Han har selv skudt kapital nok ind til erhverve sig 10 procent af aktierne i Spiritech. Peter Warnøe ejer 70 procent og Nordea de sidste 20 procent.
- Spiritech er en virksomhed med et godt fundament. Peter Warnøe ringede og spurgte mig, om jeg kendte et godt direktør-emne til virksomheden, og så sprang jeg selv til, fortæller Peter Max, som også sidder i bestyrelsen for Websales.
Akticon og Spirit Solutions er endnu ikke formet som selskaber, efter at de er købt ud af Aston.
- Foreløbig er fokus i de fire selskaber at få skabt en platform for fremtidig vækst. Både Spiritech og Websales kan stadig vinde markedsandele i Danmark. Over tid vil vi gå videre ud i Norden. Men strategien lige nu er konsolidering, forklarer Peter Max.
Ud over Microsoft-forretningen satser Spiritech også på Storage, Citrix og projektledelse, som Peter Max spår en stor fremtid på tværs i Spirit Group.

Boks: Selskaberne under spirit-paraplyen
Peter Warnøe købte i december fire virksomheder ud af Aston Group og samlede dem under holdingselskabet Spirit Group. De fire virksomheder er henholdsvis Aston Websales (i dag Websales), Aston Infrastructure ( i dag Spiritech), Aston Akticon (i dag Akticon) og Aston Notes Team (der nu hedder Spirit Solutions). Desuden har Spirit Group det lille Microsoft udviklingsfirma Fischer & Kern. I alt er omkring 220 personer beskæftiget i selskaberne under Spirit-paraplyen, heraf 85 i Websales og 55 i Spiritech.

Boks: Foreløbige regnskabstal
Spirit Group arbejder i øjeblikket med at afslutte årsregnskabet for 2001. De foreløbige tal viser en omsætning på omkring 650 millioner kroner i Websales, der er vokset med 350 procent i løbet af året. I januar måned er omsætningen 44 procent større end samme måned sidste år.
I Spiritech var omsætningen sidste år på mellem 60 og 70 millioner kroner. Op mod 90 procent af Spiritechs stammede sidste år fra rådgivning om Microsoft-produkter.
Begge selskaber kommer ud med et positivt driftsresultat. Ingen af selskaberne er købt for lånte penge. Spiritech har en positiv egenkapital, og ingen gæld og er i øjeblikke det eneste selskab herhjemme, der er Microsoft Certified Gold Partner på Enterprise Systems.

Billedtekst: Peter Warnøe:
- Hvor mange penge, jeg har tænkt mig at skyde i Spirit Group, afhænger af, hvordan tingene udvikler sig. De selskaber, vi indtil videre har i porteføljen, er selskaber, der generer overskud. Dem, vi tager ind, vil typisk kunne udvikle sig yderligere via den kapital, de bliver tilført. Måske vil vi også gå ud og købe selskaber op, for at styrke de virksomheder, vi allerede nu har i Spirit Group.
Foto: Torben Klint

Billedtekst: Peter Max
- Aston er vores tætte samarbejdspartner. Det giver fordel for begge parter, og vi har lyst og vilje til at samarbejde, hvor det giver mening, forklarer Peter Max og tilføjer, at virksomheden hænger på Astons infrastruktur en lille månedstid endnu.
Foto: Hans Juhl




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere