Software-guruen kom til byen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 8. februar 2002.


Software-udviklingsekspert Alistair Cockburn advokerer
for smidig softwareudvikling.

Alistair Cockburn - en af verdens førende software-udviklingseksperter - var i København og holde heldags-seminar for JAOO Academy i sidste uge. Flere end 100 deltagere havde betalt de 3.500 kroner seminaret kostede, men fik til gengæld også en oplevelse ud over det sædvanlige.
Seminaret havde titlen "The cooperative game called software development", og udgangspunktet var software-udvikling - hvordan får man lettest og billigst god software ud af en udviklingsafdeling. Med en energi og udstråling som meget få besidder, bragte Alistair Cockburn et emne, der ellers hurtigt kunne have været tørt og kedeligt op i et tempo, hvor man ingen problemer havde med at holde sig vågen.
Smidig software-udvikling
Et af Alistair Cockburns favoritord er "Agile", der betyder fleksibel, smidig, let eller hurtig. Han gentog gang på gang, hvor vigtigt det er, at ens software-udvikling er "agile".
Ifølge ham bør man genevaluere metoderne, man bruger. Hver anden måned skal være parat til at lave om på de ting, som ikke virker optimalt. Software-udviklingen skal være "Agile".
Han er også medstifter af The Agile Alliance - en gruppe mennesker, der alle beskæftiger sig med software-udvikling, men som kommer fra meget forskellige baggrunde.
De er blevet enige om et sæt grundregler for software-udvikling (se www.agilealliance.org), som handler om et levende udviklingsmiljø, der er baseret på mennesker, på at levere færdig software og gearet til at flytte fokus, når det er nødvendigt.
Mennesker, kommunikation og færdig software
Tre af fokuspunkterne i hans seminar var mennesker, kommunikation og færdig software. Han mener, at mennesker grundlæggende har dårlig disciplin og er dårlige til at følge instrukser, men til gengæld er gode til at følge med omkring sig og tage initiativ, når de ser noget er galt - i hvert fald hvis de er motiveret.
Det kan, og bør, man udnytte, men det forudsætter, at kommunikationen er i orden - jo sværere det er at fortælle kollegaen, at han har lavet en fejl i sin kode, jo mindre sandsynligt er det, at man får det gjort.
Det gør i hans øjne kommunikationen i en udviklingsafdeling til noget af det allervigtigste. Informationsstrømmen skal være så uhindret som muligt, og det betyder blandt andet en del for hvordan kan skal indrette sit kontor.
Han mener også, at det er vigtig, at man fokuserer på at få lavet færdig software. De indledende faser af software-udviklingen, kravspecifikation, modellering med mere skal være tilstrækkelige, men hellere ikke mere end det.
Samarbejde med JAOO
Hos JAOO Academy er man så begejstret for Alistair Cockburn og hans ideer, at man vil til at lave et mere formaliseret samarbejde.
Det skal blandt andet munde ud i, at JAOO Academy kan udbyde nogle af hans workshops, ligesom de planlægger at få ham til landet igen. Ole Jepsen fra JAOO academy fortæller:
- Vi snakker med Alistair om at lave et decideret samarbejde, hvor vi bliver trænet i at holde hans workshops. Vi prøver også at få ham til landet igen i formentlig april til en workshop, hvor vi håndplukker nogle gode projektledere og så underviser dem i problemknusningsteknikker.

Billedtekst: Software-guruen Alistair Cockburn (i midten) besøgte Danmark i sidste uge. Her ses han med Ole Jepsen (til venstre) og Morten Frank fra JAOO academy som arrangerede seminaret. Foto: Brian Jensen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere