Ingen brug for banken

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 4. februar 2002.


Billedtekst: - Vi nordjyder er måske lidt gumpetunge, men vi vil simpelthen ikke se røde tal i virksomheden, siger Bjarne Skrubbeltrang, der er administrerende direktør i u9consult, som dog ligger ved Århus.

Konsulentvirksomheden u9consult er gennem ti år vokset støt ved at satse på eksisterende kunder.

- Mange virksomheder vil hellere være en væsentlig kunde hos os end en blandt 800 andre hos vores konkurrenter.
Sådan siger Bjarne Skrubbeltrang, der er administrerende direktør i konsulentvirksomheden og Navision-huset u9consult, der ligger i Tilst uden for Århus.
Virksomheden, som han stiftede for ti år siden sammen med to partnere, er støt og roligt vokset fra at være arbejdsplads for blot de tre til at beskæftige 25 personer. Bundlinien har altid vist sorte tal, banklån har der aldrig været brug for, og planen er at vokse sig dobbelt så stor i løbet af relativt kort tid.
U9consult er i tre år blevet kåret som Gazelle-virksomhed. Opskriften på succes bygger på sund vendelbo-fornuft. Strategien er at satse fuldt og helt på eksisterende kunder, fordi tilfredse kunder kan bruges aktivt som referencer over for nye kunder, og dermed er nøglen til fortsat vækst.
- Og så har vi altid prioriteret det meget højt at holde omkostninger og administrationen på et minimum. Lave faste omkostninger og en stabil kundekreds, det fungerer og giver tryghed, forklarer Bjarne Skrubbeltrang.
Satser kun på to slags kunder
Fra starten har u9consult satset vertikalt, nemlig på løsninger til produktions- og udlejningsvirksomheder.
- Vi har altid fokuseret på producerende virksomheder, fordi det i den slags virksomheder tager lang tid at gennemføre en implementering, typisk et par år, og derfor giver dobbelt så stor omsætning af konsulenttimer, som hvis vi havde valgt en anden type virksomhed, forklarer Bjarne Skrubbeltrang.
U9consult startede oprindeligt med at sælge softwareløsninger fra Siemens Nixdorf til producerende virksomheder, men skiftede strategi i 1994-95. Da Siemens Nixdorf valgte at satse på SAP, gik u9consult den anden vej og valgte Damgaards løsninger, XAL, Axapta og C5, samtidig med at man fortsat vedligeholdte kundernes gamle løsninger.
Årtusindskiftet betød for mange af u9consults kunder et farvel til de gamle løsninger og goddag til en XAL eller Axapta-løsning.
I dag er det primært de to løsninger, u9consult satser på. Attain er endnu ikke med i tilbudet til kunderne.
- Vi har endnu ikke set fordelen ved at have den. Vi prioriterer det højere at vedligeholde vores eksisterende kunder end at tage et nyt produkt ind. Og vi har nok at lave, der har simpelthen ikke været behov for at tage Attain ind endnu.
- Sidste år holdt vi seminarer i Axapta, men der kom ingen. Derfor ændrede vi dem til seminarer i opgradering af eksisterende systemer, og så kom kunderne, forklarer Bjarne Skrubbeltrang.
Eget system god forretning
U9consult har udviklet et udlejningssystem ovenpå Concorde XAL-systemet, som er blevet en rigtig god forretning og i dag bidrager med en femtedel af omsætningen.
- Vi startede med at skabe en løsning til et Thyssen-datterselskab, senere fulgte andre datterselskaber og i 1998 moderselskabet, som kørte SAP. Vi havde simpelthen et tilbud, som de ikke kunde finde andre steder. Vi har lært at arbejde sammen med tyskerne og vores historie er en succes, men vi kunne også have mistet livet på den satsning, konstaterer Bjarne Skrubbeltrang.
Virksomheden er i dag oppe på 25 medarbejdere. Resultatet var i 2000-regnskabet på en million kroner før skat. For 2001 bliver resultatet på omkring 1,6 millioner kroner før skat, spår Bjarne Skrubbeltrang.
- Vi nordjyder er måske lidt gumpetunge, men vi vil simpelthen ikke se røde tal i virksomheden. Og vi har aldrig haft dem. Da vi lagde budget for 2002, kunne vi se 70 procent af omsætningen allerede, fortæller han.
Han har stadig sine to partnere fra virksomhedens start, Claus Christensen og Per Toft, ved sin side i ledelsen, der netop er blevet suppleret med en fjerde partner. Han hedder Kaj Nicolaisen og kommer fra Intentia. Hans opgave bliver at opgradere virksomhedens salgsafdeling.
Ikke egentlige partnerskaber
U9consult går efter kunder med mellem 100 og 300 medarbejdere, men vil gerne have fat i virksomheder med op til 500 medarbejdere.
U9consult kalder sig total IT-leverandør og løser helst opgaverne selv, i hvert fald når det handler om Navision-produkter. Hvis der er tale om hardwareopgaver, tager man eksempelvis Fujitsu Siemens partnere ind. Men egentlige partnerskaber med større spillere blandt forhandlere eller konsulenter er der ikke tale om.
Konkurrenter er der derimod masser af.
- Vi har omkring 90 konkurrenter, den største konkurrent er Columbus og sådan har det altid været. Står det til os, må de hjertens gerne få succes med kommunale løsninger, konstaterer han.landt de øvrige konkurrenter er WM-data og Edb Gruppen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere