En pc frem for ti

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. januar 2002.


Nyt special-grafikkort gør det muligt for Èn pc at lave hvad man tidligere skulle bruge ti eller femten pc'er til.

Et nyt og meget specielt grafikkort gør det muligt at rendere 3D-billeder til brug i blandt andet arkitektur og produktudvikling på en tiende eller femtende del af den tid, det normalt ville tage på en kraftig pc. Kortet vækker stor interesse hos kunderne.
- Pure-kortet bliver allerede solgt i mange lande. Vi har flere interesserede kunder, blandt andet et par arkitektfirmaer og et stor glas-firma, der vil bruge det til produktvisualisering, fortæller Walter Vestergaard, direktør hos 3D Connection, der er den danske distributør.
Til en pris på 26.000 kroner er det ikke for enhver, men nogle ting er rigtig godt.
- Pure-kort er specielt velegnet, når man arbejde i store opløsninger til for eksempel plakater, eller hvis man har brug for at arbejde med blandt andet glas og metal i 3D, siger Walter Vestergaard.
Ikke et normalt grafikkort
Kortet, det går under navnet Pure, er udviklet af firmaet Advanced Rendering Technology (ART) og er ikke et grafikkort i traditionel forstand.
Det bruges udelukkende, når man i et 3D-program som 3D Studio Max eller Maya skal se, hvordan det 3D-billede, man arbejder på, præcist ser ud. Det, man normalt ser på skærmen i et 3D-program, er af tidshensyn kun en tilnærmelse af det endelige resultat. En rendering, som processen at udregne sådanne billeder hedder, tager ofte minutter, timer eller endda dage.
Sætter man kortet i en pc, bliver den ikke bare hurtigere til at rendere, resultaterne bliver også bedre.
- Det, der typisk tager 24 timer på en pc, tager pure-kortet et par timer, og så bliver billedkvaliteten højere, siger Walter Vestergaard.
Otte processorer på Èt kort
På kortet sidder otte special-udviklede chips med navnet AR350 og 512 Mb ram. Chippene er oprindeligt udviklet til ART's Renderdrive - en boks man kan sætte på netværket og så rendere direkte på den, i stedet for at bruge en pc. Forskellen på Renderdrive og pure-kortet er hastighed og pris - Renderdrive har 42 chips og koster over 150.000 kr.
Der er tale om et fuldlængde PCI-kort og det er muligt at sætte flere kort i samme pc, og dermed øge hastigheden yderligere. Kortet virker med 3D Studio Max, Maya samt Renderman shaders.

Billedtekst: Pure-kortet er specielt velegnet til at lave blandet andet billeder af glas og metal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere