Banker dyster sammen i skønhedskonkurrence

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. november 2001.


E-mikrobetaling. Beløb fra 1 til 25 kroner kan betales med bankernes fælles mikrobetalingsløsning, som er klar næste forår.

Nød lærer nøgen kvinde at spinde. Og konkurrence fra teleselskaber og teknologiselskaber lærer banker at samarbejde med hinanden, kunne man tilføje.
Således har storbankerne Nordea og Danske Bank og medlemmerne af Regionale Bankers Forening og Lokale Pengeinstitutter i denne uge annonceret, at de i fællesskab lancerer en mikrobetalingsløsning til at betale for indhold på nettet på det danske og evt. også det nordiske marked.
I praksis er næsten alle danske pengeinstitutter med i den fælles, åbne løsning, og resten skal være velkomne, siger Jens Galatius, Nordea-chefen for E-banking og John Andersen, Danske Banks chef for e-Finance samstemmende.
Annonceringen falder sammen med, at FDIM i denne uge har holdt et todages seminar om mikrobetaling, hvor 13 udbydere ved en slags skønhedskonkurrence har præsenteret deres mikrobetalingsløsninger for de 28 danske online-medier, der har besluttet at vælge Èn fælles løsning til at opkræve penge for indhold på nettet. Der kan være tale om betaling for eksempel artikler, vejrinfo, kørselsvejledninger, spil, nummeroplysning, madopskrifter og så videre.
FDIM-aftale vigtig
Det forventes afgjort inden for to-tre uger, hvem mediesammenslutningen vælger til at stå for deres mikrobetalingsløsning.
Bankerne har timet offentliggørelsen af deres fælles løsning til at passe med præsentationen for FDIM i onsdags, og de lægger ikke skjul på håbet om at få opgaven.
- Der er jo tale om betydende udbydere, der lige som vi har indset, at markedsdækning er nødvendig, hvis man vil have succes med mikrobetaling i Danmark. Derfor tilbyder vi et elektronisk mini-dankort, som man kan betale med alle steder. Vi er nødt til at forsvare vores kerneforretningsområde betalingsformidling, og vi tror, vi kan få et godt samarbejde med medierne, siger Nordeas Jens Galatius.
- FDIM-aftalen er vigtig for os, siger Danske Banks John Andersen.
- Men ikke afgørende, tilføjer Jens Galatius.
Bankerne skal ikke selv udvikle løsningen. Det praktiske er lagt i hænderne på PricewaterhouseCoopers og Emerge, og skal foregå i selskabet Content Billing A/S, som ejes af de deltagende banker i fællesskab.
Analytiker John Strand, Stand Consult, giver ikke bankerne mange chancer på mikrobetalingområdet.
- Selv om de skulle vinde FDIM-konkurrencen, så virker deres løsning kun på internet. Det varer ikke længe, før mobilbetaling er meget mere interessant, og her vinder teleselskaberne, fordi de har infrastrukturen. Men det bedste for slutbrugerne ville være, hvis banker, mobilselskaber, indholdsleverandører og teknik-selskaber blev tvunget til at gå sammen i konkurrerende konsortier, sådan som det er sket i Singapore. Her bliver der med offentlig støtte afprøvet fire forskellige løsninger frem til juli næste år, hvorefter markedet så kan vælge den bedste, siger John Strand.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere