Banker dyster sammen i skønhedskonkurrence

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. november 2001.


E-mikrobetaling. Beløb fra 1 til 25 kroner kan betales med bankernes fælles mikrobetalingsløsning, som er klar næste forår.

Nød lærer nøgen kvinde at spinde. Og konkurrence fra teleselskaber og teknologiselskaber lærer banker at samarbejde med hinanden, kunne man tilføje.
Således har storbankerne Nordea og Danske Bank og medlemmerne af Regionale Bankers Forening og Lokale Pengeinstitutter i denne uge annonceret, at de i fællesskab lancerer en mikrobetalingsløsning til at betale for indhold på nettet på det danske og evt. også det nordiske marked.
I praksis er næsten alle danske pengeinstitutter med i den fælles, åbne løsning, og resten skal være velkomne, siger Jens Galatius, Nordea-chefen for E-banking og John Andersen, Danske Banks chef for e-Finance samstemmende.
Annonceringen falder sammen med, at FDIM i denne uge har holdt et todages seminar om mikrobetaling, hvor 13 udbydere ved en slags skønhedskonkurrence har præsenteret deres mikrobetalingsløsninger for de 28 danske online-medier, der har besluttet at vælge Èn fælles løsning til at opkræve penge for indhold på nettet. Der kan være tale om betaling for eksempel artikler, vejrinfo, kørselsvejledninger, spil, nummeroplysning, madopskrifter og så videre.
FDIM-aftale vigtig
Det forventes afgjort inden for to-tre uger, hvem mediesammenslutningen vælger til at stå for deres mikrobetalingsløsning.
Bankerne har timet offentliggørelsen af deres fælles løsning til at passe med præsentationen for FDIM i onsdags, og de lægger ikke skjul på håbet om at få opgaven.
- Der er jo tale om betydende udbydere, der lige som vi har indset, at markedsdækning er nødvendig, hvis man vil have succes med mikrobetaling i Danmark. Derfor tilbyder vi et elektronisk mini-dankort, som man kan betale med alle steder. Vi er nødt til at forsvare vores kerneforretningsområde betalingsformidling, og vi tror, vi kan få et godt samarbejde med medierne, siger Nordeas Jens Galatius.
- FDIM-aftalen er vigtig for os, siger Danske Banks John Andersen.
- Men ikke afgørende, tilføjer Jens Galatius.
Bankerne skal ikke selv udvikle løsningen. Det praktiske er lagt i hænderne på PricewaterhouseCoopers og Emerge, og skal foregå i selskabet Content Billing A/S, som ejes af de deltagende banker i fællesskab.
Analytiker John Strand, Stand Consult, giver ikke bankerne mange chancer på mikrobetalingområdet.
- Selv om de skulle vinde FDIM-konkurrencen, så virker deres løsning kun på internet. Det varer ikke længe, før mobilbetaling er meget mere interessant, og her vinder teleselskaberne, fordi de har infrastrukturen. Men det bedste for slutbrugerne ville være, hvis banker, mobilselskaber, indholdsleverandører og teknik-selskaber blev tvunget til at gå sammen i konkurrerende konsortier, sådan som det er sket i Singapore. Her bliver der med offentlig støtte afprøvet fire forskellige løsninger frem til juli næste år, hvorefter markedet så kan vælge den bedste, siger John Strand.




IT-JOB

Arbejdernes Landsbank

Data Engineer til Dataplatform

Netcompany A/S

Network Engineer

Queue-it ApS

Team Lead Engineering

Socialpædagogernes Landsforbund

Specialkonsulent til digitalisering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere