Computerworld News Service: Ifølge en ny undersøgelse fra analysefirmaet Gartner er virksomhederne rundt omkring i verden blevet mere villige til at investere i it.
Specielt virksomheder i Asien og Stillehavsområdet er blevet mere risikovillige, og 72 procent af respondenterne fortæller, at de planlægger at bruge 10 procent mere på it næste år, end de gjorde i år.
Den verdensomspændende undersøgelse af mere end 1500 it-ledere i 40 lande afslører, at 39 procent af de adspurgte regner med at øge deres it-budget næste år.
I Asien og Stillehavsområdet svarer 44 procent det samme og fortæller, at størstedelen af budgettet er afsat til implementering af enterprise-software og opgraderinger.
Resultaterne er vigtige, fordi de tyder på, at landene er ved at komme sig efter flere år med økonomisk usikkerhed.
Men Gartner forklarer samtidig, at landene i Asien og Stillehavsområdet er kommet hurtigere på benene efter krisen, simpelthen fordi de ikke blev ramt så hårdt i det hele taget.
"Efter to år med usikkerhed og voldsomme forandringer vil it-budgetterne blive en smule større i 2011. Svarene antyder til gengæld, at det 'nye udgangspunkt' handler lige så meget om, hvor pengene bliver brugt som om, hvor mange penge der er tilgængelige," siger Derry Finkeldey, som er ledende researcher hos Gartner.
"Asien og Stillehavsområdet blev ikke ramt lige så hårdt af krisen som andre regioner og er derfor godt rustet til den vækst, der er ved at vende tilbage til området," fortsætter han.
Her bruger de pengene
Trods den tilsyneladende optimisme i forhold til it-investeringer i regionen, så afslører et nærmere kig på de kommende budgetter, at virksomhederne i området endnu ikke er klar til investeringer inden for de nyeste it-trends, som for eksempel det meget hypede cloud computing.
De fleste respondenter fortæller tværtimod, at investeringerne vil være fokuserede på traditionelt it som for eksempel software-licenser og opgraderinger, heriblandt produktivitets- og CRM-software.
23 procent af it-budgetterne i regionen er afsat til enterprise-software, mens 35 procent vil gå til nye licenser, konkluderer undersøgelsen.
I mellemtiden fortæller 83 procent af respondenterne, at de regner med at bruge pengene i budgettet på kontor- og produktivitetssoftware, mens 63 procent regner med at investere i CRM-applikationer.
"Resultaterne tyder på, at vi har overstået det værste ved krisen på verdensplan; i hvert fald i forhold til investeringer i it," siger Derry Finkeldey.
"Det øgede forbrug i Asien og Stillehavsområdet afspejler virksomhedernes optimisme og det stærke fokus, som mange organisationer har på at forbedre kundeservicen i et stadigt mere konkurrence-præget marked," fortsætter han.
Bruger ikke penge på cloud
63 procent af respondenterne i regionen fortæller dog, at de ikke regner med at få plads til cloud computing i budgettet næste år.
Men Derry Finkeldey påpeger, at en del af næste års it-investeringer langsomt men sikkert vil komme til at bane vejen for fremtidige investeringer i nye teknologier inden for virksomheds-it.
"Selv om vi kan se en stigende interesse for cloud computing, så er de færreste virksomheder klar til implementering," siger han.
"Men det betyder ikke, at de ikke overvejer det - som det ser ud for øjeblikket ligger datacenter-initiativer, som for eksempel virtualisering, højere end cloud på prioriteringslisten, men den slags investeringer er samtidig nødvendige forløbere for cloud computing. Vi kan konstatere, at i dag bliver pengene i højere grad brugt på nye former for investeringer," pointerer Derry Finkeldey.
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen