Artikel top billede

Sketenty hjælper virksomheder med at holde styr på deres it-projekter. (Arkivillustration)

Stort fald i omsætningen i dansk konsulent-firma

Omsætningen hos Sketenty er faldet kraftigt det seneste år, men alligevel er bundlinjen forbedret. Læs her, hvad der er sket.

Hos danske Sketenty, der blandt andet leverer it-konsulenter til ledelse af projekter i danske virksomheder, har de seneste år været hårde.

"Det har været et meget hårdt marked, hvor der har været stor konkurrence og færre opgaver end tidligere," forklarer administrerende direktør Ketty Jepsen fra Sketenty.

Det afspejler sig i omsætningen, der er faldet fra 61,8 millioner kroner i 08/09 til 39,7 millioner i 09/10. Et fald på 35 procent.

En del af faldet skyldes frasalget af virksomhedens forretningsområde for elektroniske klient journal-systemer til Rambøll Management sidst i 2008.

Frasolgt forretningsområde

Sketentys Elektroniske Klient Journal er et system, der henvender sig til sociale myndigheder, institutioner, kommuner og regioner og skal hjælpe med at administrere dagligdagen for personer med fysiske handicap eller psykiske lidelser.

"Vi har mistet dette forretningsområde. EKJ-systemet blev solgt til Rambøll i slutningen af 2008, men der gik noget tid, før kontrakterne udløb og overgik til Rambøll, så derfor mærker vi det først rigtigt i 09/10," siger Ketty Jepsen.

Frasalget er dog ikke den eneste grund til, at omsætningen er faldet kraftigt. Ketty Jepsen forklarer, at virksomheden også har mistet opgaver inden for konsulent-service.

"Vi mærkede ikke krisen med det samme, da vi typisk er på længevarende kontrakter. Men nu har vi kunnet mærke, at krisen har betydet, at der ikke bliver startet så mange nye projekter op, og det rammer os," siger hun.

Samtidig har Sketenty oplevet en øget konkurrence fra både udlandet og de store konkurrenter.

"Vi oplever blandt andet en øget konkurrence fra globale virksomheder, som går ind og opererer kraftigere i Danmark, end de har gjort tidligere," siger Ketty Jepsen.

Forbedret overskud

På trods af det store fald i omsætningen kommer Sketenty ud med et overskud på 852.000 kroner.

Det er endda 123.000 kroner mere end 08/09.

"Vi synes, vi har opnået et rigtigt tilfredsstillende resultat i et hårdt marked. Der er sket en omorganisering hos os og en tilpasning af omkostningerne til de nye forhold," siger Ketty Jepsen.

Ifølge Sketentys årsregnskab for 09/10 er der nu otte ansatte mod 12 året forinden. Meget af arbejdskraften i Sketenty kommer dog fra freelancere, der bliver sendt ud til kunderne.

De samlede lønomkostninger er faldet fra 6,1 millioner i 08/09 til 3,8 millioner i 09/10.

Der skal gang i salget

Forventningerne til det kommende år er forsigtige. Ketty Jepsen regner med status quo for både resultat og omsætning, men håber dog på, at der kommer mere gang i markedet.

"Vi skal geare os til, at der kommer flere opgaver igen. Vi kan se små tegn på, at det går i den rigtige retning," forklarer Ketty Jepsen.

Et af de steder, hvor der skal opprioriteres, er i forhold salgsfunktionen, som har været skåret de seneste år.

"Vi har mistet noget af vores salgskapacitet, og det er selvfølgelig også medvirkende til vores fald i omsætningen. Med situationen i markedet, skal der bruges flere salgskroner på at få den samme omsætning," siger Ketty Jepsen.

Derfor søger Sketenty en salgschef til salg af it-konsulenter.

"Vi er på udkig efter en meget erfaren sælger, der kan sælge ind på højt niveau. Det skal være en, der enten har sit eget netværk eller er vant til at opbygge et netværk og en salgskanal," forklarer Ketty Jepsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere