Fine vibrationer med Asus CineVibe
Indrømmet; jeg har aldrig været helt tryg ved vibrerende produkter, siden en kollega kom tilbage fra et lettere akavet pressemøde hos Philips, hvor de havde fremvist såkaldte feminine hygieneprodukter. Der vibrerede...
Så er du også lidt utryg, kan jeg forsikre dig om, at Asus´s vibrerende høretelefoner, kaldet CineVibe, udelukkende anvendes fra halsen og op.
Der sidder de til gengæld som udgangspunkt udmærket. Og vibrerer ganske let.
For hele ideen med høretelefonerne, som rent lydmæssigt er fine til spil - uden at skille sig nævneværdigt ud - er, at når du dukker dig for kugleregnen eller mærker artilleriet buldre i det fjerne, så oversættes en del af lyden til vibrationer fra høretelefonerne. Og ikke bare lidt bas-buldren fra teenageværelset eller den sænkede Honda Civic ved siden af dig, men en mere direkte vibration.
Det kræver dog lidt af lydsiden af spillet, for mens der var vibration, da vi spillede Battlefield Bad Company 2, skete der meget lidt i World of Warcraft.
Op med volumen
Samtidig oplevede vi, at det kræver en vis volumen, før høretelefonerne for alvor begynder at ryste mærkbart. Her ville det have været ideelt med en funktion hvor man kan skrue op eller ned for vibraktionsfunktionen, men i stedet må du nøjes med at kunne slå den til eller fra. Til gengæld kan du med den medfølgende boks midt på ledningen styre volumen og mute mikrofonen til, når du i stilhed skal bande over dine medspillere.
Tilslutningen af CineVibe er ganske simpel og kræver blot, at du sætter USB-stikket i en ledig port. Både på vores Windows 7 og Mac-systemer fungerede det uden problemer, selv om Windows-maskinen krævede en genstart, før volumenknapperne virkede, og Mac-maskinen kræver, at du manuelt vælger headsettet som den aktive lydenhed.
Trykkende fornemmelse
Microfonen i headsettet kan du slå ned og bevæge tættere eller længere væk fra munden. Desuden var det ret følsomt i vores test, så selv mumlende spillere kan blive hørt (men ikke nødvendigvis forstået).
Headsettet er overraskende lille for et gamer-headset og har små øreskåle, som sidder uden på ørerne og ikke dækker dem. Ved længere spilsessioner er det ikke så behageligt, og brille-brugere vil opleve, at ørerne presses ind på stangen. Til netop længere brug foretrækker vi personligt store åreskåle, som omslutter ørerne og med den rette ventilation heller ikke koger dem.
Et plus for CineVibe er dog, at størrelsen gør dem nemmere at transportere, en feature som yderligere understøttes af, at øreskålene kan roteres i deres holdere og efterlader et fladt transportabelt setup. Til prisen havde vi dog gerne set, at Asus havde levere en transportkasse med, for vibrations-funktionen er i sig selv ikke nok til at retfærdiggøre de 500-600 kroner, et CineVibe headset koster.