Artikel top billede

Flyt din domæne-postkasse til Hotmail

Ønsker du flere mailkonti på dit domæne? Så er en nem og gratis løsning at flytte domæne-postkassen til Hotmail og administrere den herfra. Se her, hvordan du gør.

De fleste - især private - domæneejere har sandsynligvis et såkaldt stjerne-alias på den postkasse, der hører til deres domæne.

Det betyder, at alt post, der sendes til domænet, havner i den samme postkasse, og domæneejeren kan så hente al post hjem ved hjælp af eksempelvis Microsoft Outlook eller læse posten via den webmail-løsning, webhotellet som regel tilbyder.

Men hvad nu, hvis du ønsker at oprette flere postkasser på domænet, for eksempel hvis det er jeres familienavn, I har købt, og hver enkelt familiemedlem skal have deres egen postkasse?

Ja, de fleste webhoteller tilbyder fra 5 til 10 postkasser, men oftest ender postkasserne med at drukne i spam eller stå ubenyttede hen, fordi brugerne enten ikke kan finde ud af at konfigurere det spam-filter, webhotellet har, eller fordi de ikke kan finde ud af at betjene det administrationsværktøj, man opretter nye postkasser med.

Flyt postkassen til Hotmail

Ligesom Gmail tilbyder Microsoft Hotmail en løsning, der gør det muligt at flytte din domænepostkasse fra dit webhotel og over på Hotmail.

Men hvor det hos Gmail koster omkring 10 dollar om året, cirka 55 kroner, er det helt gratis hos Hotmail.

Det betyder, at du ikke alene får en webmail, der ligner Hotmail, du kan også oprette alle de postkasser, du har brug for og få gavn af det spamfilter, der efterhånden har udryddet stort set al spam på Hotmail.

Men det er ikke det eneste, du får ud af at flytte administrationen af domænepostkasserne over på Hotmail. Du får også mulighed for at dele eller oprette en fælles kalender og mulighed for at dele fotos og dokumenter ved hjælp af Windows Live SkyDrive.

Lidt teknik skal der til

Det er ganske enkelt at foretage selve flytningen af postkassen, men for at få det til at virke kræver det lidt tekniske armbøjninger.

Du skal nemlig få dit webhotel eller din internetudbyder til at foretage nogle ændringer i deres domænenavnsserver (DNS), der i praksis er den telefonbog, der sørger for, at trafikken på internettet finder det rigtige sted hen.

Ændringerne går kort fortalt ud på at flytte mailserveren fra dit webhotel og til Hotmail, samt bevise over for Microsoft at du rent faktisk også ejer det domæne, du ønsker at flytte postkassen på.

Endvidere kan du begrænse andres muligheder for at sende spammeddelelser i dit navn ved at oprette et særligt opslag i DNS'en, der fortæller andre mailservere, hvilken mailserver der må sende post i dit navn.

Så snart du har angivet, hvilket domæne du ønsker at flytte postkassen til Hotmail for, får du helt konkrete anvisninger på de ændringer, der skal foretages i DNS'en.

Nogle webhoteller tillader, at brugerne selv foretager disse ændringer, mens du hos andre skal sende en mail til administratoren og bede om at få foretaget ændringerne. Det kan i nogle tilfælde koste et mindre gebyr.

Hører dit webhotel til den type, hvor du ikke selv kan foretage ændringen, kopierer du simpelthen teksten fra hele siden og sender til administratoren. Så skal vedkommende nok foretage dem, som de står beskrevet.

Så snart du selv eller webhotellets administrator har foretaget ændringen, kan du teste, om de er trådt i kraft, ved at klikke på Opdater-knappen øverst på Domæneindstillinger-siden.

Opret mailkonti

Når først ændringerne er foretaget i DNS'en, kan du begynde at oprette mail-adresser til dine postkasser.

Hver mailadresse kan gives til den person, der skal anvende postkassen, og de kan efterfølgende logge sig på Hotmail med mailadressen og adgangskoden som deres Windows Live ID eller tilføje postkassen til deres eksisterende Hotmail-konto.

De kan selvfølgelig også håndtere mailkontoen fra Windows Live Mail-klienten eller fra Microsoft Outlook ved hjælp af den særlige Outlook-connector til Hotmail.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere