Artikel top billede

HP's nye storage-chef, David Scott, med en 3Par InServ storage server ved siden af.

Her er HP's vision med købet af 3Par

Efter en hidsig budkrig med Dell endte HP med at få storagevirksomheden 3Par for godt 14 milliarder kroner. Onsdag præsenterede Dave Donatelli fra HP planen med opkøbet.

Læs også: Derfor vil HP betale kassen for storagefirma

Barcelona: Det var et gigantisk overbud der sikrede HP opkøbet af 3Par for et par uger siden.

På HP ESSN press Event i Barcelona forklarede HP's øverste chef for enterprise storage, server og netværk, Dave Donatelli, så, hvad planerne med storagevirksomheden egentlig er.

I sin keynote tirsdag berørte han emnet kort.

"Kort sagt tror jeg på, at det storage-arkitekturen for det næste årti. Både for traditionelle forretninger såvel som cloud service leverandører," erklærede han stående foran en af 3Pars InServ storage-servere.

Onsdag morgen var der i konferencerummet på hotellet i Barcelona så lagt op til en lidt mere dybdegående forklaring på, hvorfor 3Par var værd at give knap 14 milliarder kroner for.

3Par skal vinde 89 procent 
Dave Donatelli lagde ud med at forklare, at HP på verdensplan er nummer et eller to inden for alle de forretningsområder selskabet spiller på målt på markedsandel.

Den eneste undtagelse er storage-feltet, hvor HP er nummer tre inden for ekstern storage.
 
"Vi har 11 procent af storage-markedet. Det er på den ene side godt, men det siger også, at 89 procent af markedet ikke køber vores produkter i øjeblikket. Vi vil have de 89 procent, " sagde han.

Og det skal 3Par hjælpe med. 

Færre produkter

Præcist hvordan 3Pars teknologi passer godt ind hos HP var Dave Donatelli dog ikke så specifik omkring, men han nævnte dog skalerbarheden som et af nøglepunkterne.

3Par dækker både mid-tier, high-end og service provider markedet.

"I stedet for at have tre forskellige produkter til tre forskellige markedssegmenter, har vi ét produkt, der kan skaleres til alle tre. Det gør livet meget nemmere for vores kunder, fordi de kan købe færre produkter til at få større arbejdsmængder klaret," sagde han blandt andet.

Det får også betydning for HP's forretning i kraft af, at de ikke længere skal bruge ressourcer på tre forskellige arkitekturer, men kan udvikle tingene én gang og score gevinsten.

Det er også meningen, at 3Par skal hjælpe med at accelerere HP's strategi for konvergeret infrastruktur.

Til den opgave har HP hentet en særdeles relevant mand ind. Efter Dave Donatellis oplæg blev 3Pars tidligere administrerende direktør, David Scott, nemlig præsenteret som ny chef for hele storageforretningen i HP.

Læs også: Derfor vil HP betale kassen for storagefirma




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere