ComputerViews: Som en flok staldkåde studenter samledes de 179 folketingsmedlemmer i dag til Folketingets åbning og ikke mindst statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) status over Rigets og omverdenens tilstand - populært kaldet "Folketingets åbningstale".
I årets udgave af åbningstalen ignorerede Lars Løkke Rasmussen totalt digitaliseringen af det danske samfund, selv om netop udbredelsen af informationsteknologien har et samfundsmæssigt vækst- og besparelsespotentiale i den tocifrede milliardklasse.
Han nævnte ikke de sociale konsekvenser angående indførelsen af robotpleje, opblomstringen af overvågningssamfundet under en liberal regering, eller hvordan nettet stadig forandrer vores dagligdage på godt og ondt.
Dog kom der små pip, der lugtede lidt af nuller og et-taller.
Vi skal dele viden
"Vi skal blive bedre til at dele viden. Vi skal bruge ny teknologi til at aflaste medarbejderne, så de får tid til at tage sig af borgerne. Vi skal samarbejde med private virksomheder - fordi det er sund fornuft. Vi skal sprede succeserne og afmontere fiaskoerne," sagde statsministeren i dag.
På sygehusområdet kom ordet teknologi igen i spil:
"Med de nye supersygehuse kan vi også gøre det smartere. Vi skal bruge ny teknologi. Men der er også brug for ekstra penge. Derfor afsætter Regeringen 5 milliarder kroner ekstra til sundhed i 2011-13, selvom de offentlige serviceudgifter under et skal holdes i ro," lød det fra talerstolen.
Men der var dog tavshed omkring de konkrete milliardgevinster, som ligger og lurer i både stat, regioner og i kommuner, hvis online-selvbetjening blev en succes, offentlige data for alvor blev sparket ud til borgerne, så der kunne programmeres applikationer til glæde for udviklernes pengepung og købernes dagligdag.
Lars Løkke Rasmussen sparede ellers ikke på krudtet, da han talte om, hvor overraskende godt Danmark har klaret sig igennem finanskrisen.
Og hvordan genoprejsningen skal foregå med bedre undervisning, hurtigere færdiguddannede studenter og højere grad af integration med ghetto-miljøerne.
Dertil talte statsministeren om et Danmark, der var totalt uafhængigt af fossile brændstoffer i 2050.
Hvordan it skulle spille en rolle i den udvikling, kom han ikke ind på. Med et eneste ord.