Artikel top billede

Oracle-direktør til OpenOffice-rebeller: Held og lykke

Held og lykke med det, lyder reaktionen fra Oracle til de OpenOffice-udbrydere, der nu har valgt at starte deres eget projekt op.

Læs også:

OpenOffice-folk dropper samarbejde med Oracle.

OpenOffice-rebeller kan hurtigt falde til patten igen.

Jo flere ODF-baserede kontorpakker, jo bedre.

Sådan lyder reaktionen fra Oracle Danmarks administrerende direktør, Thomas Honoré, efter at en stribe folk bag OpenOffice i går meddelte, at de har forladt projektet og nu står klar med kontorpakke-alternativet LibreOffice.

"Vi bliver ved med at udvikle OpenOffice, som vi hele tiden har tænkt os at gøre. Vi lægger betydelige investeringer i at udvikle OpenOffice og i at støtte det community, der er omkring," siger Thomas Honoré.

"Vi ser det som en naturlig ting, at der kommer innovation og udvikling i communitiet omkring OpenOffice, og så længe man ikke konkurrerer på standarden ODF, synes vi, at det er fint. Det viser netop, hvad det betyder for markedet, når der ikke er nogen, der ejer noget. Alle har en ret til at udvikle."

Oracle: Held og lykke med det
Når den nye organisation har valgt at kalde dens kontorpakke LibreOffice, skyldes det, at det er Oracle, der ejer varemærket OpenOffice.org.

"Det er vores håb, at Oracle vil donere dette til fonden ... Men vi er nødt til at fortsætte arbejdet i mellemtiden - derfor "LibreOffice," står der på The Document Foundations hjemmeside.

Det skal de dog ikke regne med.

"Det har vi ingen planer om på nuværende tidspunkt. Vi ser det som en god ting, at der er innovation i markedet for office-pakker, og vi bliver ved med udvikle på OpenOffice."

"Vi ønsker dem god vind og held og lykke med det, de har gang i. Det er godt for communitiet," siger Thomas Honoré.

Men ville ODF-fløjen ikke være være bedre tjent med at samle alle kræfterne omkring én kontorpakke, så det også er mere overskueligt for forbrugerne?

"Jeg tror faktisk, at forbrugere og virksomheder ret gode til at vælge, hvad de vil have. Jeg tror, at det vigtigste er, at man kan læse dokumenter og præsentationer, man får fra andre - om man så bruger det ene eller det andet værktøj. Det er en god ting, at der er valgfrihed."

Utilfredse udviklere

Oracle overtog styringen af OpenOffice med købet af Sun Microsystems sidste år, men utilfredsheden har ulmet i kulissen, selv om Oracle har lovet at videreføre OpenOffice.

Leif Lodahl fra udbrydergruppen fortalte tirsdag til Computerworld, at der har været utilfredshed med, at Oracles herredømme over projektet betyder, at udviklerne ikke engang ved, hvornår den næste version kommer på gaden.

Derfor danner udbryderne The Document Foundation, der allerede nu tilbyder download af en beta-version af det nye LibreOffice.

Og det er kun godt, mener Thomas Honoré.

"Det her er jo super for brugerne, der kan vælge den kontorpakke, der passer dem bedst og flytte dokumenter fra det ene til det andet, fordi det er samme standard."

Læs også:

OpenOffice-folk dropper samarbejde med Oracle.

OpenOffice-rebeller kan hurtigt falde til patten igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere