Artikel top billede

Få smukkere dokumenter med temaer

Word-dokumenter bliver grimmere og grimmere, jo mere man forsøger at tilpasse typografierne. Heldigvis kan du komme uden om problemet ved at lære denne finte.

Få smukkere dokumenter med temaer

En smart måde at styre udseendet af dit dokument på er ved at anvende temaer. Et tema styrer farvevalg, typografier og effekter - eller kort sagt det overordnede grafiske udseende af dit dokument.

Som standard medfølger en række temaer, som Microsoft har fået udviklet af professionelle designere.

Det betyder, at skrifter, farver og effekter er nøje afstemt i forhold til hinanden, så det ikke ligner det rene hjemmesløjd.

Anvender du derfor et tema til typografierne i dit dokument, er du sikret, at det får et professionelt udseende, og at temaerne kan anvendes på tværs af programmerne i Microsoft Office, så du kan få et ensartet udsende på alle dine dokumenter, præsentationer og så videre.

Det giver en grafisk identitet, man ellers kun ser hos større virksomheder.

Du finder Temaer-knappen som den første knap på Sidelayout-fanen. Ved hjælp af Temaer-galleriet kan du se, hvilke temaer der er tilgængelige og prøve dem på dit dokument ved at holde musemarkøren over det tema, du påtænker at bruge.

Så vises dokumentet med det pågældende tema, så længe du holder musemarkøren over det.

Tilpas temaet

Er du ikke helt tilfreds med et tema, kan du tilpasse det. Den mest simple tilpasning er at vælge et andet farvetema, en anden skrifttype-familie eller nogle andre effekter ved hjælp af knapperne lige til højre for Temaer-knappen på Sidelayout-fanen.

På den måde er du sikker på, at du får valgt nogle grafiske elementer, der passer sammen - for de enkelte valgmuligheder er nøje afstemt af designerne.

Når du har fundet et miks, du synes om, kan du gemme det som et nyt tema ved at vælge Temaer-knappen | Gem aktuelt tema.

Du kan også bygge et nyt tema ved at åbne eksempelvis jeres nuværende brev-skabelon eller et andet dokument, hvor farver, skrifter og så videre er defineret efter jeres gældende retningslinjer for virksomhedens grafiske design.

Endelig kan du hente flere temaer fra Office.com, ligesom du kan købe professionelt designede temaer hos forskellige designbureauer eller få jeres eget reklamebureau til at bygge et tema til jer, der passer til jeres design.

Trin for trin:
1. Vælg et tema

Du vælger mellem de eksisterende temaer ved at klikke på Sidelayout-fanen og derefter på Temaer-fanen. Så åbnes Temaer-galleriet, hvor du kan vælge mellem de eksisterende temaer.

Tilpas et tema

2. Tilpas et tema

Du kan tilpasse et eksisterende tema ved at klikke på enten Farver-, Skrifttyper- eller Effekter-knappen og vælge mellem en af de foruddefinerede valgmuligheder i gallerierne.

Fortryd tilpasningen

3. Fortryd tilpasningen

Skulle du fortryde tilpasningen af temaet, kan du altid nulstille temaet til det, der oprindeligt var defineret ved at vælge Temaer-knappen | Nulstil til tema fra skabelon.

Skab et tema fra et dokument

4. Skab et tema fra et dokument

Du kan oprette jeres eget tema ved at åbne jeres nuværende brevskabelon eller et andet dokument med jeres design i og vælge Temaer-knappen | Gem aktuelt tema.

Se en video




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere