Artikel top billede

Sådan undgår du Facebooks dårligdomme

Sociale netværk som Facebook kan åbne en virksomhed for virus-angreb. Læs her, hvordan du undgår det.

Som omtalt på Business Center kan Facebook være med til at øge interessen for it og dermed løfte de ansattes it-fortrolighed. Og der er brug for forbedring af it-færdighederne i de små virksomheder.

Over halvdelen af små virksomheder, som deltog i en undersøgelse mente, at deres medarbejdere havde brug for at forbedre deres it-færdigheder inden for kommunikation via email, vedhæftning af filer og lignende.

Så selv om Facebook kan være en tidsrøver, kan det altså være en hjælp til at få afmystificeret it-teknologien over for nogle folk.

Den mørke side af Facebook

Men der er også en mørk side af Facebook.

En undersøgelse hos mindre amerikanske virksomheder viser, at sociale netværk som Facebook, Twitter, LinkedIn og andre står for en stor del af de angreb, som virksomheder dagligt udsættes for. 

I 35% af de tilfælde, hvor et angreb lykkedes, gav det tab af penge, og i næsten en tredjedel var tabet større end 5000 dollar eller omkrin 30.000 kroner.

Her skal vi selvfølgelig huske på, at amerikanske små virksomheder ofte er anderledes end danske virksomher. Eksempelvis indgik virksomheder med op til 1000 ansatte i den amerikanske undersøgelse.

Relevant for danske virksomheder

Alligevel mener Panda Security, som stod bag undersøgelsen, at resultaterne skal tages til efterretning i danske virksomheder. 

"Når en meget stor del af vores ansatte bruger de sociale netværk i arbejdstiden enten for at markedsføre deres virksomhed eller for at holde sig opdateret om vennernes gøren og laden, skal virksomhederne have styr på deres retningslinjer for brugen af dem," siger Joachim Dresner, Country Manager for Panda Security.

"Danske virksomheder og deres ansatte hører jo til helt fremme i front, når det drejer sig om at bruge internettet til markedsføring, så vi bør tage resultaterne i denne rapport meget alvorligt."

Derfor bør virksomheder som minimum følge de gode råd, som du kan læse på næste side.

Gode råd til at undgå inficeringer med virus

Installer en god anti-malware løsning og hold den opdateret, så hele netværket er beskyttet.

Hvis anti-malware løsningen ikke har en firewall, bør der installeres en på hver enkelt pc og på serverne.

Hav klare retningslinjer for styrken af adgangskoder. Brug eksempelvis ikke kun virksomhedens navn som adgangskode.

Hav en fast rutine for grundig skanning af netværket og computere.

Beskyt den enkelte medarbejders pc, så du er sikker på, at hans pc ikke bliver inficeret, når han surfer på nettet.

Installer altid de nyeste sikkerhedsopdateringer fra Microsoft, Adobe, Skype og andre software-leverandører. Vær proaktiv og hold dig opdateret om de nyeste trusler og hackernes tricks.

Kilde: Panda Security




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere