Det nuværende IPv4-adressesystem begrænser antallet af IP-adresser til lidt over fire milliarder.
Det betyder, at der inden for en overskuelig fremtid ikke længere vil være tilstrækkelig mange ledige IP-adresser tilbage, og så begynder problemerne at melde sig.
Hvis man ikke er begyndt at opgradere til IPv6 vel at mærke.
Sådan lyder analysen fra henholdsvis IT- og Telestyrelsen og Netdesign, der rådgiver kunder om netværk.
"Det er en form for langsomt detonerende år 2000-bombe. Det er ikke sådan, at der kommer en dato, hvor det siger bom, og så er det slut. Men man vil opleve en langsomt dalende kvalitet," forklarer fuldmægtig i IT- og Telestyrelsen, Mads Ravn, om fremtidsudsigterne, hvis man ikke tager IP-udfordringen seriøst.
Efterfølgeren til IPv4, IPv6, kører i modsætning til IPv4's 32 bit 128 bit og kan dermed levere 340 sekstillioner IP-adresser, nærmest uendeligt mange, så det er bare med at komme i gang med at opgradere.
Computerworld har i den seneste uge sat fokus på, hvad det arbejde indebærer. Få gode råd fra eksperterne og hør, hvordan en af dine kollegaer gør i praktis.
Artikler om IPv6:
Er dit netværk klar til fremtidens IP-adresser?
Det nuværende IP-adressesystem på internettet, IPv4, lakker mod enden, og man bør allerede nu lægge en strategi for overgangen til IPv6. Start overvejelserne her.
Driftschef: Her er udfordringerne ved IPv6
Driftschef Jari Bøg Larsen fra FødevareErhverv er godt i gang med at opgradere netværket til IPv6. Genkodning af applikationer er den største sten på vejen.
Derfor kan du ikke være ligeglad med IPv6
Danmark hører til den del af verden, der sidst vil mærke knapheden på IPv4-adresser. Men derfor kan vi ikke være ligeglade.
Sådan forbereder du dig på de nye IP-adresser
NAT - Network Address Translation - giver forlænget levetid til IPv4, men nu er der snart ingen vej uden om IPv6.