Artikel top billede

Oracle-stifter Larry Ellison har ikke alle danskeres opmærksomhed på Oracles Open World-konference. For flere er kommet for at nørde med deres eget lille forretningsområde frem for at høre på Oracles produktlanceringer. Foto: Oracle/Hartmann Studios (Foto: © Hartmann Studios Inc /)

Danskere gider ikke se Larry Ellison på Open World

Flere danskere på Open World-konferencen er ligeglade med, hvad Oracle-boss Larry Ellison og andre it-superstjerner har på hjerte. De vil hellere fordybe sig i branchespecifikke detaljer og drikke øl.

200 meter fra Oracles Open World-konferencecenter i San Francisco, hvor 41.000 deltagere sværmer frem og tilbage til sessioner, møder, keynotes og hyggesnak, sidder den danske it-direktør Mogens Nørgaard fra Oracle-partneren Miracle med en lille horde af hardcore database-nørder på en dunkel bar.

Mogens Nørgaard har lejet den øverste etage af Thirsty Bear-baren på Howard Street i tre dage for 30.000 kroner, fordi han og de omkring hundrede database-eksperter ønsker at holde deres helt egen mini-konference.

Closed World er navnet på konferencen og Miracles modsvar til Oracles Open World.

"Det hele er meget hemmeligt, og her kan vi nørde i fred," siger Mogens Nørgaard efter at have taget imod Computerworlds udsendte i Thirsty Bear, hvor stemningen er løs, baren fri og alle hilser på alle.  

Deler ud af guldkornene

På den tørstige bjørnebar er der, udover de seks danske Miracle-medarbejdere, både andre Oracle-partnere og Oracle-medarbejdere, der deler ud af deres database-guldkorn. 

Videndeling er hele fundamentet for den uafhængige mini-konference - udover networking, gratis øl og hyggeligt samvær med interesserede it-folk, der deltager i Open World.

"Det drejer sig blandt andet om troubleshooting af Oracle-databasen helt ned i de mest latterlige detaljer. Og det jo den slags viden, som folk kommer her for," siger Mogens Nørgaard til Computerworld over en øl.

Under interviewet bliver han konstant afbrudt af de såkaldte nørder, der defilerer forbi vores bord og på mere eller mindre indfødt engelsk takker ham for en god eftermiddag, inden de smutter tilbage til den egentlige Oracle-konference.

Sukker efter teknisk viden

Han vender sig mod Computerworlds udsendte og slår over i dansk igen.

"Folk sukker jo efter den dybe tekniske viden i stedet for, at alt skal hedde noget med noget forretnings-noget," siger Mogens Nørgaard og peger med sin øl ned mod Oracles officielle konference et par hundrede meter fra baren.

Mogens Nørgaard er ellers som trofast Oracle-partner inviteret til Open World af Oracle, der både betaler for rejsen til San Francisco, et hotelophold i byen og adgang til selve den store konference.

Han har dog ikke på noget tidspunkt sat foden i Moscone-konferencecentret, hvor Oracle har mere end 2.000 sessioner omhandlende selskabets produkter og teknologier - og så ikke mindst it-personligheder som Larry Ellison, Mark hurd og Michael Dell på plakaten.

Han gider simpelthen ikke den store konference og vil hellere være vært og sponsor for Closed World-arrangement, der er gratis for deltagerne.

Bagvendt program på Open World

Mogens Nørgaard mener nemlig, at her kan ligesindede it-folk mødes i en venlig og nørdet tone, der i dette tilfælde betyder respektfuld og humoristisk.

"Jeg tror, at det man giver ud, kommer igen på en eller anden måde. Og det gælder jo ikke mindst, når vi skal have hjælp til at løse databaseproblemer. Så er de venskaber, vi får her, helt uvurderlige," siger Miracle-direktøren om sit arrangement, der denne gang bliver afholdt i samarbejde med det San Francisco-baserede it-selskab Embarcadero.  

Dykker dybt i detaljerne

På den lidt mere traditionelle konference-facon har knap 200 andre danske kunder og partnere taget fly over Atlanterhavet for at deltage i Open World.konferencen, der i år har samlet det rekordstore deltagerantal på 41.000 it- og forretningsfolk.

En af danskerne er Dan Haugbøl, som er manager for forskning og udvikling samt ansvarlig for processor hos det danske medicinalfirma Dako med omkring 1.200 medarbejdere spredt ud over hele kloden

Dan Haugbøl er på Open World-konferencen for tredje gang, og han er i lighed med Mogens Nørgaard ikke synderligt interesseret i de store keynotes-sessioner med Larry Ellison, Michael Dell og Mark Hurd.

Han er i stedet kommet for at dykke dybt ned i alle foredrag om Oracles product lifecycle management-software Agile, så han nærmest ikke ænser de titusindvis af andre deltagere, der er på konferencen.

Dan Haugbøl fortæller, at Agile er Oracles data-styringssystem, som blandt andet kan bruges til kontrol af medicinalbranchens mange krav om dokumentation og styring af recepter og forskning.

"I dag har vi papirsystemer for at overholde alle de regulatoriske krav, men det er vi på vej væk fra med sådan et system," siger Dan Haugbøl om Agile, som Oracle købte i 2007 for tre milliarder kroner fra Agile Software.

Bagvendt program hos Oracle

Og det er netop til de mange foredrag og i pauserne, at han kan høste erfaringer fra andre medicinalfirmaer, der også benytter Agile-produktet.

"Indtil videre har det været rigtig godt at være her, selv om jeg savner en reel keynote om Agile. Vi har indtil videre fået små nyheds-lunser, men det er først på torsdag, at vi får alle nyhederne serveret. Det virker lidt bagvendt," siger Dan Haugbøl om sine oplevelser på konferencen.

Han fortæller, at Oracles nedpriotering af Agile-nyhedsstrømmen måske skyldes, at kun omkring 100 af de 41.000 deltagere er kommet for at høre om Agile, modsat tidligere, hvor op mod 1.000 konference-deltagere dykkede ned i Oracles product lifecycle management-software.

"Men der er lanceret et produkt til Agile, der er dedikeret til medico-industrien, så det er jo ret interessant," siger Dan Haugbøl, som mener, at Agile-suiten efterhånden er ret komplet.

Alligevel mangler han stadig den helt store integration med resten af Oracles produkter i Fusion Applications, der givetvis bliver lanceret i starten af 2011.

"Der kommer nok et interface rettet mod Oracles e-business-suite på et tidspunkt, og derfor har vi overvejelser om at investere i den store Fusion Applications-pakke i 2012," siger Dan Haugbøl fra Dako.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

06. november 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

12. november 2024 | Læs mere


Fremtidens digitale kraftværk: Tag styringen med dit ERP-system

I dag ligger moderne ERP-platforme i skyen og opdateres adskillige gange årligt. Samtidig får man nærmest pr. automatik adgang til en omfattende portefølje af integrationer, add-ons, 3. partsmoduler, BI og avancerede funktioner til AI/ML-understøttelse af forretningsprocesser. På denne dag går vi derfor i dybden med, hvad det betyder for din virksomhed. Uanset om I har migreret til en cloudbaseret platform eller planlægger at gøre det indenfor en overskuelig fremtid.

13. november 2024 | Læs mere