Artikel top billede

Jobcenter-bøvl: København varsler bod mod KMD

Københavns Kommune har af to gange varslet bod over for it-giganten KMD i kølvandet på massive it-problemer på jobcenter-området.

Københavns Kommune har ligesom alle andre af landets jobcentre oplevet it-bøvl og problemer igennem de sidste par år.

Det har især været tilfældet fra april 2010, oplyser kontorchef Jesper Hammerich Lux fra beskæftigelsesforvaltningen i Københavns Kommune.

"Vi har oplevet de samme problemer som andre steder. Men vi er større, så man kan gange problemerne op med en fem til 10," siger han.

Kontorchefen forklarer, at kommunen ikke direkte har opgjort, hvor meget den har tabt i arbejdstid som følge af problemerne.
"Det har været svært at gøre helt præcist op, da vi også har kæmpet med lokal drift og et par andre ting," siger Jesper Hammerich Lux.

Mistede tålmodigheden

Han oplyser, at Københavns Kommune mistede tålmodigheden med KMD, der er myndighedens leverandør på området.

"Vi har varslet bod af to omgange," siger kontorchefen.

Han kan dog ikke fortælle, hvor stor bodens værdi er, men at kommunen har landet en løsning med, at KMD stiller med en række konsulenter.

"Så må de komme og rydde op efter sig selv," siger han.

Jesper Hammerich Lux peger dog på, at også central lovgivning har betydet, at kommunen er kommet i klemme.

På den ene side kan leverandørerne ikke følge med, og på den anden side spyttes ny lovgivning ud i stride strømme. Midt imellem det hele står kommunerne med store problemer, forklarer kontorchefen.

KMD: Stadigvæk noget at hente
Hos KMD erkender man, at Københavns Kommune også har oplevet de udfordringer, der "generelt har været på arbejdsmarkedsområdet".

"Og det er jo også et faktum, at kompleksiteten er steget fra april 2010. Vi har dog ikke fra vores del af systemsiden set en stigning i fejl. Snarere tværtimod," siger områdedirektør Kenneth Mikkelsen fra KMD. 

Han forklarer dog, at KMD er klar over, at selskabet ikke er i mål.

"Men vi er dog helt på det rene med, at vi stadigvæk har noget at hente. Vi har en rigtig god og konstruktiv dialog med København i den forbindelse," siger Kenneth Mikkelsen.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere