Det kan være lidt af en prøvelse at få websiden eller videoen fra den bærbare op på flad-tv'et i stuen. Ofte involverer det irriterende adaptere til forskellige kabler og et væld af indstillinger på både den bærbare og tv'et. Og så er det jo lige pludselig ikke så nemt at dele det indhold, man har på skærmen.
Det har de fundet ud af hos Intel, og tidligere på året lancerede chipgiganten en ny løsning til at streame websider, fotos, musik og videoer trådløst op til stuealteret. Firmaet kalder det for WiDi, eller Wireless Display, og teknologien og de første produkter blev præsenteret tilbage på CES 2010-messen i Las Vegas i januar.
Sidenhen har amerikanerne kunnet smutte ud og købe WiDi-kompatible bærbare computere og tilhørende trådløse adaptere til tv'et, men herhjemme i Danmark har vi hørt så meget som et pip.
Fås i Danmark - og så alligevel ikke
Pcworld.dk har netop besøgt Intel Developer Forum 2010 i San Francisco, og her var Intel i fuld gang med at promovere WiDi og løsningens lyksaligheder, så vi besluttede os for at finde ud af, hvad status er her i vores lille andedam.
Svaret fra Intels nordiske PR-chef, Camilla Tornblom lød, at der er et væld af WiDi-kompatible bærbare på markedet i Danmark, men at de ikke kommer med den nødvendige software eller den modtager, der skal kobles til tv'et.
"Vi snakker med forhandlerne om at introducere WiDi i Norden inden jul, men vi har ingen officielle planer endnu," siger hun.
Men hvad skal man egentlig bruge for at kunne sende trådløse signaler til tv'et, og har du måske allerede funktionaliteten i din bærbar? Har du købt ny laptop på det seneste, så er der faktisk en god chance for det.
WiDi virker kort og godt ved at bruge Wi-Fi-forbindelsen og sende komprimeret lyd og video over til modtager-enheden, der transporterer signalet videre til dit flad-tv via HDMI-kabel.
Det er lidt indviklet
Alt hvad du foretager dig på skærmen på din computer, bliver lavet om til en video i 720p HD-opløsning i MPEG-2 med tilhørende lyd i AAC-formatet. Generelt er billedkvaliteten rigtig fin, men du kan godt se komprimeringen, og hvis du sender en knivskarp 1080p HD-video over til tv'et, må du finde dig i en forringelse af kvaliteten.
Du kan heller ikke bruge WiDi til at spille 3D-spil på dit stuealter. Der er simpelthen for meget forsinkelse på signalet, til at det fungerer ordentligt. Nej, WiDi er primært til websider, fotos og helt almindelige webvideoer, der skal deles med flere foran tv'et.
Hvad skal du så bruge for at få WiDi til at virke, spørger du måske utålmodigt. En nyere bærbar pc med Intels Core i5-processor, Intel HD Graphics-grafikkort og Intel Centrino 6300 eller 6200 Wi-Fi-kort.
Derudover skal du bruge en modtager-boks som eksempelvis Netgears Push2TV, der faktisk kan findes herhjemme til mellem 700-800 kroner. Det er også værd at bemærke, at WiDi indtil videre kun virker under Windows.