Artikel top billede

© Kurhan | Dreamstime.com
Et eksempel på et gratis billede fra Dreamstime. Det originale billede fyldte 2 MB og var på 2332*3504. Det viste billede er komprimeret for ikke at fylde for meget. (Foto: © Kurhan | Dreamstime.com)

Spar fotografen - køb billige fotos online

Virksomhedens hjemmeside kan peppes op med gode billeder og illustrationer uden at det koster kassen - ja, det kan endda være gratis. Her er en række billige steder at finde gode fotografier, grafik, illustrationer og videoer.

Skal virksomhedens websites udstyres med nogle nye billeder?
 
Eller er der behov for nogle billeder til en ny brochure, eventuelt et kundemagasin?

Og skal det helst ikke koste for meget?

Så er der masser af muligheder for at finde billige fotografier på nettet.

Fotos fra 6 kroner og op

Veteranen blandt udbydere af fotos på nettet er det 10 år gamle iStock.

Betalingen for billleder, grafik og andet sker ved hjælp af såkaldte credits, som man køber i bundter. Det mindste antal man kan købe er 12 credits, som koster lidt over 10 kroner pr credit. Køber man mange, falder prisen til godt seks kroner.
 
Et lille foto koster 1 credit, altså 6-10 kroner.

Man kan også vælge at abonnere på iStock.  

Priser oplyses i en forvirrende blanding af pund og dollars, så tjek lige, om der står et £ eller et $ foran priserne. 

Ud over fotos kan man købe lydfiler, videoer, illustrationer og grafik.

Stort billed-lager

Bigstock trumfer over med hensyn til antallet af fotos. Som navnet antyder, har Bigstock et stort lager af billeder. Over 5 millioner ifølge websitets egne oplysninger. Business Center har ikke talt efter.  

Som hos iStock køber man fotos ved hjælp af credits, der købes i bundter. Her koster 5 credits 15 dollars, mens 700 credits koster 630 dollars.
  
Som hos iStock koster det mindste billede en credit, så her vil det koste mellem 5,5 kroner og 18 kroner, afhængig af hvor mange credit du køber.  

Stor forskel på priserne

Shutterstock har også en kvantitetsmæssig imponerende samling af fotos. Der er over 12 millioner billeder, som du kan gå på opdagelse i. Her koster en måneds abonnement £ 149 (917 kroner), hvilket giver ret til 25 downloads per dag. Har du ikke så stort behov, kan du vælge download-ret til 5, 12, 25 eller 60 billeder i løbet af et år. Her ligger prisen fra £29 - £139 (263-1262 kroner). Se priserne her.
  
Afhængig af abonnementstype vil prisen for et billede ligge mellem 1,22 kroner og 52,60 kroner.    

Lidt over en krone eller gratis   
Hos Dreamstime kan man købe fotos for lidt over en krone stykket. Der er forskellige priser afhængig af fotokvalitet, størrelse og antal. Du kan se en prisoversigt her.  

Priser starter fra 1,27 kroner per billede.  

Dreamstime har også en sektion med gratis fotos.   

Billeder, grafik og videoer  

Hos Fotolia.co.uk er der ikke kun billeder og grafik, men også videoer, som kan købes for en lille penge.  

Der kan vælges mellem 100.000 videoer i forskellig opløsning, 800.000 grafikker, 8,4 millioner billeder og 1,1 million illustrationer.

Fotos kan købes via credit eller abonnement. Ved køb af credits starter priserne fra 5,72 kroner per billede, mens abonnement giver priser fra 63 øre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere