Selvom it-mastodonten IBM opfandt den personlige computer, har selskabets topboss, Samuel Palmisano, næppe haft søvnløse nætter over salget af selskabets pc-division i 2005 til kinesiske Lenovo for 10 milliarder kroner.
For i et interview til The Wall Street Journal siger Samuel Palmisano, at pc-markedet har været dødt i tre til fire år.
"I dag vil jeg ikke kunne forære den (pc-divisionen, red.) væk. Vi har et partnerskab med kinesiske Lenovo, som gav en fornuftig pris for selskabet, men i dag skulle jeg nok betale dem for at overtage pc-forretningen," siger Samuel Palmisano i video-interviewet med The Wall Street Journal.
Langer ud efter HP
Samtidig benytter Samuel Palmisano interview-muligheden til at lange ud efter en af hovedkonkurrenterne, HP, som netop er blevet verdens største pc-producent.
"Hvis man ser på forretningsmodellen hos HP, så er det grundlæggende en distributionskanal for Microsoft, Intel og storage-selskaber. Der er ikke noget galt med det, men vi har bare vores fokus andre steder," lyder bredsiden fra Samuel Palmisano til The Wall Street Journal.
IBM-chefen siger også, at HP plejede at være innovativ, men det har nu forhenværende HP-chef Mark Hurd forandret.
I interviewet nævner han dog også, at Mark Hurds afgang fra HP var dårligt håndteret og i strid med HP-aktionærernes interesser.
Underforstået: Hvis HP betaler en fratrædelsesgodtgørelse på 69 millioner kroner til Mark Hurd, så burde man nok sikre sig, at han ikke bliver hyret af en af HP's største konkurrenter nemlig Oracle.
Sam Palmisano udpeger selv Oracle som IBM's nye største konkurrent - en position, som HP tidligere kunne bryste sig af.
HP ligner IBM
HP har ikke ønsket at kommentere på IBM-chefens udtalelser til The Wall Street Journal.
Men selskabet har tidligere over for Computerworld hævdet, at HP i lighed med eksempelvis IBM er i gang med at transformere sig selv til at have større fokus på softwaremarkedet.
"Der er mange ligheder mellem HP og IBM både på produkt- og kundesiden, og vi vil langt hen ad vejen arbejde på samme strategi som IBM. Men HP vil næppe sprede sin software-portefølje så bredt ud som IBM," sagde HP's europæiske software-chef Steen Lomholt-Thomsen i 2009.