iPhone i trygge rammer

Med lanceringen af iPhone i Danmark følger ikke overraskende en syndflod af tilbehør. Nogle af de første til at tilbyde en højttalerløsning er Altec Lansing. Men byder den på sød musik? Vi har testet Altec Lansing T612.

iPhone i trygge rammer

Altec Lansing har ikke begået en designmæssig sensation overhovedet.

T612 er snarere en lidt buttet rund fætter i aluminium og sort, som virkelig ikke kan gøre anstød rent visuelt. En fin detalje er imidlertid, at indikatoren for volumenstyrke er gemt bag det sorte højttalergitter i form af fem blå dioder.

Det er en diskret og pæn løsning.

T612 lanceres som en højttalerdock, der er specifikt møntet på iPhone, men med den medfølgende adapter vil de også fint kunne tage hånd om hovedparten af iPods med et dockingstick i bunden.

Der er sågar en jackstick-indgang på højttalernes bagside, så den også kan benyttes med mere "ukurante" MP3-afspillere.

På trods af at T612 ifølge producenten er afskærmet, så trådløse signaler til og fra iPhone ikke forstyrrer afspilningen, er iPhone ikke selv helt enig. Under testen oplevede vi ofte, at afspilningen simpelthen stoppede, fordi iPhone ikke mente, T612 var kompatibel, og derfor foreslog, at vi slog telefonen til flytilstand.

Hvilket vi i sidste ende gjorde for at slippe for at høre mere vrøvl.

Fornuftig lyd, ringe fjernbetjening

Når musikken så først spiller med T612, så gør den det til gengæld tilfredsstillende.

Altec Lansing benytter det, de selv kalder neodymium-højtalere og XdB-basteknologi, hvilket udmønter sig i en afrundet lyd med en solid bas.

Der er tilstrækkeligt plads i lydbilledet til mellemtoner og diskant, men vi kunne godt ønske os lidt mere definition og klarhed.

Højttalerne spiller imponerende nok rent i hovedparten af deres volumenmæssige spændvidde, men når vi først presser volumen helt i top, begynder de at ralle i forvrængning.

Det er noget, de fleste dock-systemer gør, og Altec Lansing skal have ros for, at det kun er de cirka øverste 20 procent af volumen, der ikke er praktisk anvendelig.

Til gengæld skal Altec Lansing ikke have en eneste rose med på vejen for den medfølgende lille fjernbetjening. Fra den kan man styre basale funktioner som volumen, pause og hoppe numre frem og tilbage.

Men man skal stadig hen til dock'en og have fingeren på iPhone for at bladre hele album frem og tilbage.

Altec Lansing har med T612 begået en habil iPhone dock, der til prisen rigeligt opfylder behov og krav til lydkvalitet.

Men også en dock der er en aktør på et marked i udvikling, som bør ses nærmere an, inden man investerer.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere