Computerworld News Service: Stol ikke på nogen.
Sådan lyder det fra analysehuset Forrester i en ny rapport med navnet "Introducing the Zero-Trust Model of Information Network."
(Læs uddrag fra rapporten her.)
Meningen med rapporten er at komme væk fra den gammeldags beskrivelse af it-afdelingen som hård på ydersiden (hvor man rigtig skal passe på), men blød i midten (hvor brugerne kan få lov til at opføre sig, som de har lyst til).
"Vi har skabt nogle stærke ydre grænser, men de organiserede kriminelle rekrutterer også i virksomheden, og de har skabt nye angrebsmetoder, som nemt kan bryde igennem den nuværende sikkerhed. For at imødegå disse nye trusler skal sikkerhedsmedarbejderne sørge for at eliminere det bløde centrum og gøre sikkerheden ensartet igennem hele netværket og ikke bare på ydersiden."
Trusler indefra
Truslen indefra har skabt stadigt flere overskrifter med højtprofilerede sager, som for eksempel den, hvor tidligere medarbejdere fra virksomheden Sprint blev anholdt, da de angiveligt havde forsøgt sig med identitetstyverier.
Undersøgelse efter undersøgelse understreger hvor udbredte de indefrakommende trusler er. Heriblandt Verizons "Data Breach Investigations Report", der påviste, at halvdelen af alle datalæk sker som resultat af medarbejdernes misbrug af følsomme informationer.
Flere organisationer har allerede gennemført tiltag til bekæmpelse af den indre fjende. For eksempel har DARPA for nyligt lanceret et projekt, der skal beskytte det amerikanske forsvarsministerium fra sig selv.
Leverandørerne har længe advaret om de indre trusler og øget indsatsen for at hjælpe kunderne med at bekæmpe potentielle datalæk.
CA Technologies har for eksempel udgivet værktøj, der kan hjælpe virksomheder med at få kontrollen tilbage over de såkaldte 'privilegerede brugere'.
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen