Læs også: NetDesign massefyrer - næsten hver 10. ansatte ude.
Massefyringer og løbende tilpasninger er en nødvendig del af livet, når man er et markedsledende selskab. Og det er et klart valg at tage alle fyringer på én gang, fremfor at tage dem drypvis.
Sådan lyder det fra Peter Rafn, administrerende direktør i NetDesign, der tirsdag morgen fyrede 45 af selskabet omkring 500 ansatte på grund af faldende aktivitetsniveau.
"Fyringerne rammer primært de konsulentområder, hvor efterspørgslen ikke matcher den nuværende bemanding. Det drejer sig om forskellige teknologiområder," siger Peter Rafn.
Markedet skrumper
Han peger på, at markedet i dag er på et andet niveau end tidligere, og at det er noget, som hele branchen mærker.
"Og vi vælger at reagere på denne måde og handle nu på denne måde, hvor vi tager bestik af situationen i en periode, slår koldt vand i blodet, hvorefter vi opgør, hvor vi har overkapacitet. Og så tager vi tingene på én gang fremfor at tilpasse løbende," siger Peter Rafn.
Overordnet er tilstanden langt fra faretruende for NetDesign, mener direktøren.
"I forhold til vores bemanding ved udgangen af sidste år, er vi efter fyringsrunden kun omkring 20 ansatte færre. De 45 er udtryk for, at vi har mindre at lave på nogle bestemte områder, mens vi mander op på andre områder," siger han.
Det gælder ikke mindst drift, service og outsourcing af løsninger, hvor NetDesign blandt andet vandt en stor ordre for Danske Bank for ikke så lang tid siden om drift og servicering af 38.000 porte i 12 lande på 650 lokationer.
Det samme gælder video-konferencer.
"Det kræver en opmanding, mens vi ikke har brug for færre og færre folk på andre platforme som eksempelvis Voice TDM, der efterhånden bliver udskiftet alle steder," siger han.
Gearet til fremtiden
Efter gårsdagens fyringsrunde mener Peter Rafn, at selskabet nu er tilpasset til et niveau, der passer til den kommende tid.
"Vi er efter min bedste overbevisning nu gearet, som vi skal være. Og vi ligger altså meget tæt på det samme niveau, som vi har ligget på i de seneste par år," siger Peter Rafn.
Og stemningen i selskabet efter 45 ansatte exit?
"Den er sådan set god. Ingen har i de seneste par måneder været i tvivl om, at vi har haft en overkapacitet. Det har vi haft en fælles forståelse af, og alle har også vidst, at vi ville tilpasse, hvis ikke det rettede sig," siger direktøren.
"Så reaktionen blandt medarbejdere var vel mest, at sådan en tilpasning er en del af det at være i en professionel og markedsledende virksomhed, fremfor at tro, at man kan skjule det her under radaren ved at gøre det over nogle måneder. Det er ikke vores stil," siger Peter Rafn.
NetDesign er en del af TDC-koncernen, og det betyder, at de opsagte medarbejdere - hvor af de fleste bliver fritstillet relativt hurtigt - bliver tilbudt forskellige muligheder for videreuddannelse, outplacement og lignende.
Læs også: NetDesign massefyrer - næsten hver 10. ansatte ude.