Artikel top billede

Nyt Nvidia-grafikkort, mere forvirring. Overblik her.

Nvidia er klar med sit hidtil billigste DirectX 11-grafikkort, Geforce GTS 450. Prisen er omkring 1.000 kroner, men er dine penge givet godt ud, og hvordan holder du styr på den bunke af grafikkort, producenterne spytter ud? Få overblikket her.

Tidligere på året lancerede Nvidia Geforce GTX 400-serien som modsvar til AMD's Radeon HD 5000-serie, der ligeledes er fremstillet med grafikstandarden DirectX 11 for øje.

Mens den oprindelige Nvidia-topmodel, GTX 480, umiddelbart ikke fik os til at juble, høstede det billigere GTX 460 flere roser i vores test.

Men nu har Nvidia smækket endnu et grafikkort på markedet, og hvis du i forvejen syntes, det var svært at vælge det rigtige kort til din pc, så bare vent, til du ser, hvordan det nye Geforce GTS 450 er prissat.

Grafikjungle

Geforce GTS 450 placerer sig - med en pris på omkring 1.000 kroner for versionen med en gigabyte ram - lodret op ad de billigste GTX 460-kort. Det kan derfor være en jungle at vælge, hvorvidt man skal satse på et GTX 460 med 768 megabyte hukommelse - eller et GTS 450, der til gengæld er udstyret med en gigabyte hukommelse.

Ifølge vores svenske kolleger fra MikroDatorn, der allerede har anmeldt det nye GTS 450, er der et stort ydelsesmæssigt spring fra GTS 450 op til det mindste GTX 460, så vi er som udgangspunkt ikke i tvivl om, hvor vi ville lægge vores penge.

Samtidig vinker AMD's Radeon HD 5750 og 5770 i kulissen, for med groft sagt næsten identiske priser er det nu ualmindeligt svært at vælge, hvilket kort man bør anskaffe sig fra den udvidede mellemklasse af grafikkort. Det afhænger langt hen ad vejen af, hvilke spil du foretrækker, samt hvorvidt du sværger til Nvidias 3D-teknologi eller AMD Eyefinity.

Spillefugle på budget

Målgruppen for Geforce GTS 450-kortene er budgetbevidste computerspillere, der gerne vil udnytte de visuelle effekter i Microsoft DirectX 11 - men som ikke stiller krav om de allerhøjeste opløsninger eller kvalitetsindstillinger.

Geforce GTS 450 er velegnet til en opløsning på eksempelvis 1.680 x 1050 pixel, men du må regne med at lægge gevaldigt pres på kortets muskler, hvis din skærmopløsning lyder på 1.920 x 1.200 - og du samtidig gerne vil have en rimelig visuel standard. Kortet fås i to versioner; én med 512 megabyte hukommelse, og én med en gigabyte hukommelse. Du kan tjekke de nyeste priser på Geforce GTS 450 her.

Hvis du ikke er underlagt et stramt budget, er det fortsat Nvidias GeForce GTX 480 og AMD's Radeon HD 5970, der er de absolut hurtigste løsninger. Men så må du også finde dig i at trække 3.000-4.000 kroner op af tegnebogen.

Savner du også et overblik, inden du bliver rundforvirret? Så tjek oversigten over Nvidias kort - og de nærmeste konkurrenter fra AMD - i skemaet til højre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere