Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Nu kommer der fart på hos de store leverandører

Klumme: Partnere er konkurrenter til det direkte salg. De koster mindst fem procent på bundlinjen. Konkurrenter er nogen, der stjæler ris ud af munden på vores børn.

Jeg synes, det ser fantastisk ud her fra 2760 Målløs, hvor jeg residerer.

De store leverandører (Microsoft, Oracle og alle de der) er gået i gang med den lille trivia-opgave at nedlægge Google og hinanden og alle andre, der måtte få deres opmærksomhed.

Der anlægges retssager. Der nedlægges protestanter. Der oplægges til STORE forandringer.

Lad os først kigge på anlæggelse af retssager. Det har jo længe været en god og effektiv måde at signalere til markedet på, at man er bagud og behøver statsstøtte for at kunne klare sig mod nye konkurrenter.

Så Oracle anlægger sag mod Google. Microsoft anlægger sag mod Google. Det kan kun betyde, at man skal til at passe gevaldigt på med sine aktier i de to bikse, for de må være alvorligt pressede med hensyn til at finde på noget nyt at leve af.

Det er sgu også halv-tarveligt af Google at kopiere Microsofts fidus fra 80'erne. Gates var ekspert i at lægge kopier af andres produkter gratis ind i Windows, så de små partnere døde (for eksempel Stacker). Google kopierer tilsvarende bare det, som de store og små bikse lever af, og gør gratis på nettet. Stort.

MEN: Paul Allen fra Microsoft lægger nu sag an mod Hele Verden som sådan, hvilket er en nyskabelse. Som jeg forstår det, har hans gamle, fallerede selskab opfundet den grundlæggende måde, vi bruger vores øjne på (komplet med skelen, blinken og hastige sideblikke) - lidt ligesom Al Gore opfandt internettet og dermed nok kunne komme med the Mother of All Sagsanlæg (MOAS) mod Hele Verden også.

Så bedst som Microsoft og Oracle troede, de kunne noget med sagsanlæg - så rykker Paul Allen og sætter en helt anden standard for det her. Rock'n'roll. Jeg tror nok lige, de to andre skal til at oppe sig lidt, hvis de skal være med.

Partnere - for eller imod

Jeg blev også klar over, at Microsoft kan forsvinde fra markedet (eller blive reduceret kraftigt i coolness-faktor og andre ting) langt hurtigere, end vi troede muligt, da jeg så den store dobbeltartikel i Computerworld om, at Steve Ballmer nu vil lægge HELE strategien om (hvilket ALTID mislykkes i en så stor og salgsdrevet biks). Hej-hej Microsoft Corp.

Samtidig kunne han fortælle, at partnerne enten var MED dem (og så var det fandme op i Skyen med dem) eller IMOD dem (og så kunne de bare blive her på Jorden, mens raketten tog fra, ja de kunne så).

Jeg tror efterhånden, at de kraftige regnskyl, vi har set, hænger sammen med alt det hardware-skrammel, der står og varmer oppe i Skyen nu.

Kære BALL-mer: Det ER måden at tale til partnere på, og her kan jeg bidrage med nogle erfaringer fra min verden. Grundlæggende er synspunktet hos for eksempel Larry Elison fra Oracle (efter at han måtte til Japan i 1991 og hente støtte på 100 millioner dollars for at kunne overleve efter noget regnskabsfusk) at:

1) partnere er konkurrenter til det direkte salg. De koster mindst fem procent på bundlinjen. Men - ligesom i dødslejrene - kan de udnyttes, så længe de leverer noget til bundlinjen - og:

2) konkurrenter er nogen, der stjæler ris ud af munden på vores børn (det lærte Larry i Japan - han var meget imponeret over dette menneskesyn).

Så partnere er - med min meddirektør Lasses ord - nogen, der skal tage den, ska' de - og de skal sige tak!

Jeg plejer at sige, at når de hiver i samtlige fire patter samtidig på dig - så er du nok en malkeko.

Du kan selv tjekke det - eller få din læge til det. Sig eventuelt, du har mistanke om brystkræft.

Mogens Nørgaard er administrerende direktør i Miracle.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Projektledere til nyetableret PMO-kontor

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren Lead-udvikler til Integrationsplatforme

Arctic Import A/S

AX Controller
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere