Læs også: Her er de fire rigeste it-danskere
Hvis man som danske gerne vil være rigtigt møg-stinkende-rig, så skal man arbejde med olie, legetøj eller vinduer.
Det er i hvert fald den konklusion, man let kommer til at slutte ud fra Berlingske Nyhedsmagasins seneste liste over de 50 rigeste danskere.
Her er det henholdsvis Mærsk Mc-Kinney Møller, Kirk Kristiansen (Lego) og Kann-Rasmussen (Velux), der indtager top tre over danske velhavere.
Og faktisk skal man helt ned på 20. pladsen før man finder den første rigmand med interesse for it: Lars Seier Christiansen og makkeren Kim Fournais fra Saxo Bank.
Dernæst kommer Skype-milliardæren Janus Friis på 28. pladsen og it-investoren Ib Kunøe på plads nummer 44.
Ikke bekymret
Men det sparsomme antal it-folk på kapitalismens 'Wall of Fame' bekymrer ikke Tom Togsverd, der er branchedirektør i ITEK, som er it-branchens underafdeling i Dansk Industri.
"Hvis jeg skal gøre status, synes jeg egentlig, at vi i it-branchen har haft vores helte. Og også folk, der har scoret rigtigt mange penge," siger Tom Togsverd.
Blandt andet nævner han IKTs salg af chipproducenten Giga, til amerikanske Intel for 10 milliarder kroner i 2000 som et eksempel på et af de helt store erhvervseventyr i den danske it-branche.
Det var en handel, der indbragte direktør og aktionær Finn Helmer en personlig formue på 300 millioner kroner.
Men også salget af Navision til Microsoft, har skrevet sig ind i den danske it-historie, som en af de handler der har skabt nogle af landets rigeste mænd.
Desuden nævner Tom Togsverd en række af de tidlige internetpionerer, så som ejerkredsen omkring Jubii, som eksempler på folk, der sikkert stadig har nogle penge tilbage på kistebunden.
"Mange har selvfølgelig sat pengene på højkant igen, men det er også al ære og respekt værdigt - pengene gør jo ikke nogen gavn, hvis de bare står i banken," siger ITEK direktøren.
Derudover er der mange danske it-succeser, som ikke har resulteret i de store opsigtsvækkende personformuer.
Blandt andet nævner han GN Store Nord, der solgte mobilselskabet Sonofon til Telenor for 14,7 milliarder kroner.
"De penge som GN Store Nord fik for Sonofon, er jo ikke dårligere end de penge, der havner i lommen hos en enkelt person - om end de måske ikke er helt så spektakulære," siger han.
Ligeledes nævner han kapitalfonden EQT, der sammen med ATP købte KMD for to milliarder kroner - et køb, der siden er blevet kritiseret, men som ikke desto mindre har indbragt de tidligere ejere en god slat penge.