Artikel top billede

Kan Videnskabsministeriets initiativ få pæren til at lyse i din virksomhed?

Er innovationstjek noget for din virksomhed?

Videnskabsministeren vil hjælpe mindre virksomheder til at blive bedre til at omsætte forskning til vækst. Det skal ske ved hjælp af et innovationstjek. Hvad er nu det?

Videnskabsministeriet lancerer et nyt initiativ, der skal sikre, at små virksomheder får bedre nytte af forskning og teknisk kompetence i offentlige organer.

I en pressemeddelelse fra Videnskabsministeriet bliver videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen blandt andet citeret for:

"Flere virksomheder skal med på innovationstoget, og det skal gå stærkt. Den danske evne til innovation har stået i stampe sammenlignet med mange andre EU-lande. Derfor vil vi nu gøre en særlig indsats for at få flere virksomheder til at opsøge ny viden. Jeg er overbevist om, at innovationsagenternes opsøgende arbejde tæt på virksomhederne er den helt rigtige måde at få frigjort de store udviklings- og vækstpotentialer, som mange mindre virksomheder rent faktisk rummer."

Hvad er et innovationstjek?

Ifølge pressemeddelelsen skal innovationsagenterne blandt andet udføre et "innovationstjek" i mindst 1000 virksomheder over de næste 2½ år.
Business Center har spurgt Videnskabsministeriet, hvad et "innovationstjek" egentlig er.

"Et innovationstjek er en analyse af virksomhedens innovationspotentiale, hvor man kortlægger virksomhedens nuværende situation og ikke mindst potentialet for at skabe ny forretningsmæssig udvikling igennem innovationstiltag. Innovationstjekket følges op af en rapport, som peger virksomheden i en udviklingsretning - herunder peger rapporten ikke mindst på de potentielle samarbejdspartnere, som kan hjælpe virksomheden frem til målet," lyder svaret i en email.

Gode erfaringer fra pilotforsøg

Videnskabsministeriet har allerede kørt et pilotforsøg med innovationsagenter og tilhørende -tjek. Projektet gøres nu landsdækkende og der er afsat 50 millioner kroner de næste 2½ år.
Ifølge Videnskabsministeriet er 16 innovationskonsulenter allerede gået igang med arbejdet. Målet er at opsøge 3.000 virksomheder og give mindst 1.000 af virksomhederne et innovationstjek i løbet af de 2½ år.

De 16 innovationskonsulenter er hentet fra de 9 Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS), som blandt andet er Teknologisk Institut, Delta og Force Technology.

50 millioner øremærket til innovationsagenter

De 50 millioner kroner er øremærket til innovationsagenternes arbejde. Små virksomheder kan således ikke direkte få del i de 50 millioner kroner.
Efter et innovationstjek kan en virksomhed dog få rabat ved køb af konsulentydelser til at implementere de anbefalinger, som innovationstjekkets rapport kommer med.

"Virksomhederne kan ikke få direkte penge, men de kan søge om en såkaldt "Videnkupon", som giver rabat på køb af viden fra en videninstitution. Små og mellemstore virksomheder, som ikke tidligere har samarbejdet med forskningsinstitutioner, kan søge om en videnkupon, som skal bruges til at gennemføre et udviklingsprojekt i samarbejde med en videninstitution," lyder det fra Videnskabsministeriet.

Lad os høre om jeres erfaringer

Er du intereseret i at vide mere om programmet, kan du læse mere på www.innovationstjek.dk

Business Center vil meget gerne høre om dine holdninger og eventuelle senere erfaringer med initiativet, så kontakt os, når din virksomhed er klar til at blive innovationstjekket.
Skriv til Dan Mygind og fortæl, hvad du mener om projektet.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Business Analyst med drive og gåpåmod

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren teamleder til årsopgørelsen

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalister til PMO og strategiimplementering

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Rådgivende informationsarkitekter med strategisk fokus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere