Artikel top billede

Direktør for Bankernes EDB Central, Leo Svendsen, spår en positiv fremtid. (Foto: BEC)

BEC er på vej tilbage i form

Det går godt. Forskellige tiltag og samarbejdet med SDC får administrerende direktør, Leo Svendsen, til at spå positivt om fremtiden oven på finanskrisens frontalangreb.

Finans-it er en temmelig sårbar branche under, ja, finanskriser. Det har BEC (Bankernes EDB Central) også fået at føle, men efter spareplan, fyringsrunde og etableringen af en nordisk it-kæmpe er det faktisk begyndt at se helt godt ud. Den administrerende direktør, Leo Svendsen, beretter om en 'spirende forsigtig optimisme'.

Den kommer i kølvandet på et par tumultariske år, hvor virksomheden er gået fra én yderpol til en anden.

Fra medarbejderjagt til fyringsrunder
I oktober 2007 stod Bankernes EDB Central og manglede i omegnen af 200 medarbejdere. Og da it-medarbejdere ikke just hang på træerne, valgte man så at sige at skyde med spredehagl, og selv lade folk vælge, hvad de ville lave. Kommunikationsdirektør Tom Espensen udtalte i den forbindelse til Computerworld:

"Vi går ikke ud og siger, vi har dette konkrete job, men prøver at gå den anden vej. Fortæl hvem du er, hvad du vil. Så finder vi ud af noget." Link

Det lykkedes dengang virksomheden at hyre 250 nye medarbejdere, og en stor del af udviklingsopgaverne blev lagt i hænderne på eksterne konsulenter for fleksibilitetens skyld.

Det viste sig at være en fornuftig beslutning.

15 måneder senere skulle virksomheden spare 125 millioner. Antallet af eksterne konsulenter blev skåret ned, men man måtte også fyre 21 medarbejdere. Krisen slog hårdt og særligt Roskilde Banks krak gjorde ondt på virksomheden.

Er krisen slut?

Spareplanen hentede hele 140 millioner kroner om året i varige besparelser til BEC.

"Der tog vi en hård medicin og fik kompenseret for det omsætningstab, der skyldtes Roskilde Bank og alle de andre følger af krisen," siger administrerende direktør Leo Svendsen.

Spareplanen gjorde virksomheden i stand til at håndtere omsætningstabet, da de variable driftsindtægter via transaktioner ude i bankerne faldt voldsomt. Det skete i en periode fra 2008 og langt hen i 2009.

"Her i 2010 er det som om det har vendt lidt. Der er en lille fremgang. Det er ikke en, jeg vil gå ud og hejse flaget for, men vi kan mærke at der er kommet mere gang i nogle områder. Renten er faldet, og der er kommet lidt mere gang i værdipapirhandlen og boligmarkedet. Det er en spirende, forsigtig optimisme," siger Leo Svendsen.

Der er ligeledes store forventninger til samarbejdet med SDC og det fælles udviklingsselskab, Nordisk Finans IT, og det indgåede partnerskab med JN Data som på sigt skal stå for både BEC og SDCs it-drift.

Brug for it i nedgangstider
Men selvom krisen har tæret hårdt på firmaer som BEC, har der paradoksalt nok stadig været et stort behov for it.

Hos BEC investerer man stadigvæk i nye systemer og nye teknologier. Og det kan måske virke lidt mærkeligt, men i en periode, hvor man ikke har så mange penge, er behovet for it større end nogensinde, forklarer Leo Svendsen.

"Vi bliver ramt, men kravene, der stilles til os som it-leverandører, er større end nogensinde før. Til styring af bank, risiko-styring, regnskabsområde og så videre. Her skal bankerne have mere og mere avancerede systemer. Og det skal vi levere til dem. Så jeg skal ikke klage med hensyn til at kunne beskæftige mine folk," siger Leo Svendsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere