Når først bannerreklamerne er betalt, skal online-markedsføringsressourcerne så kastes på de flittigt brugte søgemaskiner eller i de sociale medier, hvor mange virksomheder fægter i blinde for at finde en brugbar forretningsmodel for at underbygge et respektabelt online-brand?
"Det ene udelukker ikke det andet, for selvfølgelig optager både søgemaskiner og sociale medier som Facebook og specialblogs på eksempelvis Euroinvestor mange mennesker. Derfor er de allesamen gode steder at markedsføre sig på," siger online-marketing-eksperten Mikkel deMib Svendsen.
Det kan dog gøre nas på online-værdigheden for en virksomhed, lad os kalde den Acme A/S, hvis der eksempelvis dukker en Facebook-gruppe op med titlen "Acme A/S er bare herrenederen".
Det skyldes, at Facebook har en relativ høj rangering i eksempelvis den populære søgemaskine Google, så en søgning på Acme A/S vil vise den uønskede Facebook-gruppe ret højt blandt alle de andre velpolerede søgeresultater.
For at få den negative omtale væk fra Google, kan virksomheden Acme A/S i stedet oprette sin egen Facebook-gruppe.
Og ved at linke heftigt til den nye positive/neutrale gruppe kan Acme A/S presse "Acme A/S er bare herrenederen"-gruppen meget længere ned i søgeresultaterne, fordi Google typisk kun linker til meget få undersider fra den samme hjemmeside for at skabe mangfoldighed i søgeresultaterne, fortæller Mikkel deMib Svendsen.
Tag tævene hjemme hos dig selv
Han mener dog, at en kritiseret virksomhed bør lytte aktivt til den kritik, som utilfredse brugere måtte have imod virksomheden på blogs og sociale medier som Facebook.
"Jeg har anbefalet virksomheder i over 10 år til at invitere kritikkerne ind på deres egne hjemmesider, selv om mange ikke er meget for at lytte til rådet," siger Mikkel deMib Svendsen.
Han forklarer, at en del virksomheder frygter, at et debatforum vil lokke alle brokkehovederne ud af internettets knasthuller.
"Men det er meget bedre, at de kommer ind på virksomhedernes egne sites, hvor selskaberne kan svare på og moderere kritikken, frem for at lade kritikken være på alle mulige andre hjemmesider uden at blive nuanceret," siger Mikkel deMib Svendsen.
Han mener samtidig, at virksomheden ikke skal gøre noget ud af at gemme sådan en brokkefunktion på hjemmesiden på søgemaskinerne.
"Det er meget bedre, at de finder virksomhedens debathjemmeside i stedet for, at de opretter deres egen brokke-hjemmeside. Det skyldes, at virksomheden på den måde meget bedre kan styre kritikken," lyder rådet fra Mikkel deMib Svendsen.