Artikel top billede

Pas på med e-mail og collaboration i skyen

Du skal tænke dig godt om, inden du kaster din virksomhed ud i skyen med eksempelvis e-mail. Se her, hvorfor eksperterne mener, at du skal være forsigtig.

Det er svært at komme uden om cloud computing i disse år. Både i medier som det nærværende og i it-branchen generelt, hvor de fleste leverandører presser på med nye tilbud i skyen.

Ifølge Gartner bør man dog som potentiel bruger af cloud computing klogt i at klappe hesten med de cloud-baserede løsninger.

Analysefirmaet har set nærmere på e-mail og collaboration i skyen og konkluderer, at selvom nogle virksomheder allerede har eller er ved at tage springet, så er det først fra 2012, at størstedelen vil begynde at tage de nye leverance-modeller til sig, hvor eksempelvis applikationer og ressourcer kører som cloud-services.

Gartner karakteriserer cloud-bølgen som en udvikling, der vil finde sted over de næste 15 år.

"Vores konklusion - dette er stadie et tidligt stadie af evolutionen, der startede i 2006 og vil fortsætte til efter 2020 for at opnå den maksimale markeds-penetration," lyder det blandt andet fra Gartner.

"Mange små virksomheder rykker allerede nu, men kun få store virksomheder; Det store skift til cloud e-mail og collaboration services vil ikke vise sig for alvor før 2012 til 2014."

"Når migreringen er fuldendt, forventer vi, at to ud af tre virksomheder vil være skiftet til primært at anvende cloud e-mail og collaboration services," skriver Gartner.

Microsoft: Kom så i gang med cloud
Hos Microsoft har man i de senere år indledt en række store cloud-satsninger, og selskabet, der både står med et ben i on-premise-lejren og i skyen, opfordrede tidligere på sommeren i forbindelse med dets årlige partnerkonference til, at partnerne skal hoppe med på cloud-bølgen nu.

Også i forbindelse med selskabets TechEd 2010 i New Orleans var cloud computing det helt store tema.

"Vi står på kanten af en kæmpe transformation i it-industrien, der hedder cloud computing. Det er en transformation, der vil få en indflydelse på os alle, specielt software-udviklere og it-professionelle," sagde Bob Muglia, president for Server og Tools Business, blandt andet i sin keynote.

Så modne er leverandørerne

I rapporten fra Gartner vurderes de forskellige cloud-leverandørers modenhed også, heriblandt også Microsoft.

"Vi mener, at Microsoft halter bagefter med dets multi-tenant-version af Exchange OnLine og Business Productivity Online Suite (BPOS)," lyder det fra Gartner, der dog også mener, at netop Microsoft sammen med selskaber som IBM, Google og Cisco er længst fremme med cloud e-mail og collaboration.

Googles mail-tjenester i skyen har fået megen opmærksomhed i de senere år, men også her er Gartners vurdering af modenheden noget skeptisk.

Blandt andet peges der på, at de potentielle kunder har svært ved at finde ud af, om de tør tage skiftet, når Google ikke har nogen roadmap for produkterne.

Gartners råd lyder derfor, at man skal overveje cloud-baseret e-mail med forsigtighed.

"Disse services er umodne i deres evne til at tilbyde en god management og rapporterings-infrastruktur, og i nogle tilfælde mangler cloud e-mail features, der normalt findes i on-premise e-mail-systemer."

I sidste uge konkluderede en rapport fra IDC, at det først er i 2012, at omsætningen på cloud computing vil runde den magiske milliard kroner i Danmark.

I dag ligger cloud-omsætningen her i landet på knap 400 millioner kroner.

I 2014 vurderer IDC, at det samlede cloud-marked i Danmark vil omsætte for omkring 2,2 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere