Den danske minister kunne virtuelt hilse på sin kollega, som befandt sig i den anden ende, nemlig Grønlands infrastruktur- og trafikminister Jens B. Frederikseng.
De nye faciliteter skal efter planen gøre det lettere for danske og grønlandske virksomheder at samarbejde - uden at blive drillet af de ofte vanskelige vind- og vejrforhold i Grønland.
Det er Tele Greenland, der sammen med Tandberg, som i dag er en del af Cisco-koncernen, der har designet de to identiske anlæg i Nuuk og Hellerup.
Tele Greenlands direktør, Brian Buus Pedersen, håber at telepresence-faciliteterne kan være startskuddet til en udvikling, hvor videomøder bliver en mere naturlig del af kommunikationen mellem virksomheder, myndigheder og andre, som har brug for hurtig mødeafvikling.
"Nu kan man mødes på tværs af at Atlanten på en billig og effektiv måde. Dermed undgår man at bruge to rejsedage for et fire timers møde. Teknologien rykker simpelthen Grønland tættere på, og betyder nye muligheder for både offentlige og private organisationer med interesser i Grønland," siger Brian Buus Pedersen.
Holder flere møder
En af de virksomheder, der i dag bruger videokonferenceudstyr i deres forretninger i Grønland, er konsulentvirksomheden Copenhagen Economics.
Partner Christian Jervelund ser store fordele ved det nye udstyr.
"Videokommunikation er et uundværligt supplement til vores fysiske rejser til Grønland, fordi det giver os mulighed for en personlig dialog med forretningspartnere. Vi får holdt nogle møder, som vi ellers ikke ville have holdt, og det er med til at styrke vores forretning i Grønland," siger Christian Jervelund.
Driften af udstyret er miljøvenligt. Således bruges der vandkraft som strømforsyning til udstyret i Nuuk, og søkablet, der transporterer data, strømforsynes via vandkraft fra både Grønland og Island.
"It og ny teknologi rummer store potentialer, som vi skal blive bedre til at bruge, så vi kan skabe vækst i Danmark," siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.