Download: Få bedre sikkerhed med en softwareinspektør

Hvis du vil være sikker på, at dine programmer altid er opdaterede og friske så hent din personlige softwareinspektør. Han er gratis og er selv blevet opdateret for nylig.

Hvis der ligger gamle versioner af programmer på din computer, så er du sårbar overfor angreb fra såkaldt malware.

Traditionel antivirus har ofte problemer med at blokere angreb, der søger ind i computeren via plug-ins og programmer, der skulle have været opdateret for længe siden.

Programmer uden de seneste rettelser (patches) er noget af en åben dør for virus og phishing-software, og derfor noget kriminelle sætter stor pris på.

Lige præcis den slags angreb er Secunia Personal Software Inspector (PSI) designet til at stoppe. PSI er gratis, rettet mod Windows-baserede computere og kom i en ny version 1.5.0.2 i maj i år.

Eksempler på programmer, som ind imellem kræver en opdatering er Adobe Flash, som gør computeren i stand til at afvikle videoklip fra YouTube og lignende sider. Også videoafspilleren QuickTime, som du måske har installeret og bagefter glemt alt om, skal sommetider have et spark i form af en ny version.

Langt fra alle computerbrugere har tid og/eller talent til at sørge for, at alle programmer altid ligger på pc'en i nyeste version. Det er der så heller ingen grund til. Hvis man installerer den gratis softwareinspektør PSI, så klarer han det hårde arbejde.

Hallo, tid til opdatering!

PSI scanner simpelthen computeren og advarer, hvis der findes software, som trænger til at blive opdateret eller måske endda slettet. Selv om programmet har en engelsk titel, så findes det i en dansk version.

Sådanne patches eller sikkerhedsopdateringer kan som regel hentes fra producenterne og koster som regel ikke noget, når man en gang har betalt for programmet. Men at finde disse patches kan være noget af en omstændelig proces, og det er her PSI kommer ind i billedet.
Softwareinspektøren automatiserer processen med at finde relevante patches og råber vagt i gevær, når dine programmer og plug-ins kræver en sikkerhedsmæssig vask og strygning.

PC World skrev sidst om PSI for et års tid siden, inden programmet selv blev opdateret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere