Her får du Office 2010 billigst

Det kan være sin sag at finde den billigste måde at anskaffe Microsoft Office på. Her giver vi et overblik over dine muligheder.

Sådan får du Office 2010 billigst

Microsoft Office 2010 fås i seks forskellige aftapninger, hvoraf det i praksis kun er de tre, der kan købes i fri handel, enten som gammeldags programpakke med installationsmedie eller som et af de nye produktnøglekort.

De øvrige tre versioner er enten præinstallerede eller kræver en såkaldt Volume License-aftale.
Hver enkelt af de seks versioner er målrettet forskellige segmenter.

Segmenterne går fra den gratis Microsoft Office Starter, som kun omfatter neddroslede versioner af Word og Excel til den store forkromede Microsoft Office Professional Plus, der omfatter samtlige programmer i Office-paletten.

Selvom det umiddelbart synes til at overskue, gør en lang række forbehold, valgmuligheder og særaftaler det imidlertid til sin sag at finde den billigste løsning, når der skal anskaffes Microsoft Office 2010, hvad enten det er til privaten eller til firmaet.

Ingen rabat ved opgradering

Førhen var der en pæn rabat at hente, hvis du opdaterede fra en tidligere version. Sådan er det ikke længere. Prisen for Microsoft Office 2010 er den samme, hvad enten du opgraderer eller anskaffer Microsoft Office for første gang. Så din gamle version af Microsoft Office skaffer dig ikke en billigere version af Office 2010.

Gratis Microsoft Office

Mange drømmer sikkert om en helt gratis version af Microsoft Office til brug derhjemme. Det er desværre ikke muligt, men du kan faktisk få en særlig neddroslet version af Microsoft Office 2010, kaldet Starter Edition.

Den indeholder Word og Excel uden en række af de funktioner, der oftest anvendes i professionelle dokumenter. Funktioner som indholdsfortegnelse og Sporændringer i Microsoft Word og Pivottabeller i Microsoft Excel.

Starter Edition er fin nok til mindre dokumenter, et brev til moster Oda og til at styre dit husholdningsbudget, men til de mere krævende opgaver, kommer du hurtig til kort med Starter Edition. Samtidig skal du trækkes med en irriterende opgaverude, der ikke kan fjernes eller skaleres, fordi der vises reklamer i bunden af den.

På en netbook-computer æder opgaveruden omtrent en femtedel af skærmbredden, så i praksis bliver du hurtigt træt af enten at skulle scrolle fra side til side i dokumentet eller arbejde i så lav en forstørrelse på teksten, at den nærmest bliver ulæselig.

Microsoft Office til privaten

Der er bedre måder at skaffe sig en fuld version af Microsoft Office til en billig penge. Ja, faktisk kan du få den fulde pakke til spotpris, hvis den virksomhed, du arbejder for, har tegnet en såkaldt Home Use Program aftale (forkortet HUP) med Microsoft. Så kan du som medarbejder anskaffe en fuld version af Microsoft Office Professionel Plus til brug derhjemme for blot 100 kroner.

Har din virksomhed ingen HUP-aftale, har du en anden chance for at anskaffe dig en billig version af Microsoft Office Professional på.

For har du børn i gymnasiet eller på højere uddannelsessteder kan de nemlig købe en såkaldt Microsoft Office Professional Academic Edition for sølle 500 kroner. Den indeholder udover programmerne Word, Excel, PowerPoint og OneNote også Outlook, Access og Publisher.

Men i praksis skaffer det dig næppe en billig version af Microsoft Office. Den har din teenager sikkert sat sig godt og solidt på.

I stedet kan du så vælge at investere de små 900 kroner som en Office til Hjemmet og Studiet trebruger-udgave af Microsoft Office 2010 koster.

Det vil sige, at du får mulighed for at installere Office på hele tre computere derhjemme.

Denne pakke indeholder programmerne Word, Excel, PowerPoint og OneNote, men ikke mailklienten Microsoft Outlook. Denne version er den billigste måde at anskaffe Microsoft Office på. Du giver lige under 300 kroner pr. licens.

Du kan også anskaffe et særligt produktnøglekort til Microsoft Office til Hjemmet og Studiet.

Det kræver, at du har købt en ny pc med Microsoft Office 2010 præinstalleret.

Har du det, kan du aktivere Hjemmet og Studiet-udgaven ved at købe produktnøglekortet til små 600 kroner enten i en butik eller på nettet og indtaste produktnøglen inden for de første 60 dage, efter du har aktiveret Microsoft Office 2010 på din nye computer.

Men da produktnøglekortet kun giver dig en licens til programmerne, er det i praksis en dobbelt så dyr løsning som at købe produktpakken med Office til Hjemmet og Studiet.

Kan du leve uden Outlook?

Har du behov for mailklienten Microsoft Outlook, er den billigste måde at anskaffe den på at investere i den særlige Microsoft Office til Hjemmet og Firmaet 2010.

Den indeholder udover programmerne i Hjemmet og Studiet-udgaven også Microsoft Outlook 2010, som du kan læse mere om her.

Pakken koster omkring 2.800 kroner for en udgave, du må installere på din stationære og din bærbare computer samtidig. Det vil sige, at en bruger må have programmerne installeret på to forskellige computere.

Her er der lidt at spare, hvis du har anskaffet en ny computer med Microsoft Office 2010 installeret. Så kan du købe et produktnøglekort, som giver dig mulighed for at aktivere en licens til Hjemmet og Firmaet-udgaven på den nye computer.

Prisen er lige under 1.800 kroner for licensen.

Det er ganske vist 400 kroner dyrere per licens end at købe programpakken af samme version, men i dag er det vel de færreste, som både har en stationær og en bærbar computer, så hvorfor ikke spare de 1.000 kroner ved at købe produktnøglekortet.

Kan du leve uden Outlook?

Som privatbruger har du altså flere muligheder for at anskaffe Microsoft Office 2010 til en overkommelig pris.

Er du ikke så heldig at være ansat i en virksomhed med HUP-aftale, synes det at være et spørgsmål om, hvorvidt du kan leve uden Microsoft Outlook, der afgør, hvor billigt du kan få fingrene i Microsoft Office 2010. Kan du leve uden Outlook, kan du få en lovlig version på tre af husstandens computere for små 300 kroner pr. computer. Men er Outlook livsnødvendig for dig, stiger prisen til 1.800 kroner.

Det er mange penge for en privat husholdning og i praksis kan de fleste sagtens klare sig med eksempelvis Windows Live Mail-klienten, der i dag minder meget om Outlook i udseende. Live Mail har også stort set de samme muligheder som Outlook uden brug af Exchange, så i praksis vil du næppe mærke den store forskel, så længe du har en almindelig POP3-mailkonto til privatmailen.

Det er tilmed muligt at integrere Windows Live Mail med programmerne i Hjemmet og Studiet-versionen, så du uden problemer kan vedhæfte dokumenter fra for eksempel Word og sende dem via Windows Live Mail direkte fra programmerne.

Så til privat brug er Microsoft Office til Studiet og Hjemmet 2010 klart den billigste og bedste måde at få mest Office for pengene på - også selvom du må undvære Microsoft Outlook.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering